www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Onnellista Uutta Vuotta!

Vuosi on vaihtunut ja piirrämme nelosen tilalle viitosen. Kylälehdessäkin tapahtuu vaihdos: päätoimittajan nimi muuttuu. Pitkään päätoimittajan vastuuta kantanut Anne-Maria Perttula ansaitsee kauneimmat kiitokset suurenmoisesta panoksestaan Kylälehden kuin myöskin koko kylämme hyväksi tehdystä työstä! Toivottavasti Anne-Marialla riittää edelleenkin ideoita ja voimavaroja ponnistella niin Kylälehden kuin Kyläseurankin puitteissa.

Näin vuoden alussa toivottelemme toinen toisillemme onnellista uutta vuotta. Onnea on toivoteltu myös uuteen tehtävään ryhtyvälle. Onnea voidaan määritellä monin tavoin. Päätoimittaja kokee onnelliseksi asiaksi sen, että näin pienessä kylässä julkaistaan omaa lehteä ja että se tehdään talkootyönä! Kylälehti-idean isä on Veikko Perttula. On kunniakasta jatkaa hänen alkamaansa työtä, jota voidaan perustellusti arvostaa merkittävänä kulttuuritekona. Lehtihän on ilmestynyt kohta 12 vuotta. Tämän lehden ilmestyminen jatkossakin on meille kaikille haasteita antavaa. Kotiseutuaan rakastavat ihmiset tilaavat lehden vuosi vuodelta ja muutenkin vaikuttavat sen menestymismahdollisuuksiin.

Päätoimittajan onneen sisältyy myös tuleva työyhteisö ja säröilemätön yhteistoiminta. Palautteen saaminenkin olisi kiinnostava seikka.

Onnellisuutta on sekin, että kuulumme kaikki omilla ainutlaatuisilla siteillämme kauniiseen Putkilahden kylään. Olemme saman kokonaisuuden osasia. Kylälehti pyrkii viestittämään tätä yhteenkuuluvuutta niin kanta- kuin loma-asukkaille sekä muualla asuville ystävillemme.

Onnellista olisi, jos Kylälehti välittäisi ulospäin kuvaa siitä todellisuudesta, jossa nykyisin elämme. Näihin kuviin kuuluisi arkinen aherrus, yritteliäisyys, harrastustoiminta, sopuisuus ja yhteishenki. Itseemme käpertyneitä emme silti halua olla, vaan avaamme ikkunoita laajemmalti mitä moninaisimpien ilmiöiden ja asioiden esille tuomiseksi.

Suuri viisas Goethe määritteli onnen näin:
”Elämän suurin onni ja runsain voitto on iloinen ja hyvä mieli.”

Toivoisin, että Putkilahden Kylälehti onnistuisi tuomaan näitä molempia kaikille lukijoilleen:

ILOA JA HYVÄÄ MIELTÄ!

Aune Turunen

[Putkilahden kylälehden 1/tammikuu 2005 pääkirjoitus.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke