www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura
Omista joukoista kylätalkkari

Putkilahdessa vuodesta 1997 asunut Pekka Huuskonen on perustanut yhden miehen pienyrityksen, PUTKILAHDEN MONIPALVELU -tmi:n.

Taustalla on paitsi Pekan oma työtausta, myös halu tehdä työtä omalla kylällä aina yhtä tärkeällä sektorilla, kiinteistöhuollossa. Tosiasia on, että eläkeläiset ovat suurin ryhmä Putkilahdenkin kylällä - vertailun vuoksi tieto Joutsasta, missä jo nyt yli 65-vuotiaita on lähes puolet asukkaista. Moni haluaisi asua kotonaan mahdollisimman pitkään ja tätä toivetta voidaan tukea tarjoamalla kiinteistönhoidon moninaisiin töihin apua kylätalkkarin avulla.

Pekan yritys ei ole hetken päähänpisto, vaan pitkän kehityksen tuote: opiskeltuaan ensin suurtalouskeittiötä varten hän työskenteli useita vuosia hotelli- ja ravintola-alalla tehden laidasta laitaan kaikkea respan ja keittiön välillä. Sitten tie vei kurssin jälkeen kiinteistönhoitoalalle, mistä löytyy kokemusta useiden vuosien ajalta, tilapäisistä talonmiehen töistä ja pitemmistä työsuhteista esim. Jyväskylän kaupungin palkkalistoilla.

Omaa yrittäjätoimintaa Pekka on aiemmin pyörittänyt siivousalalla; monipuolisuus onkin vahvin valtti erilaisiin kylätalkkarin tehtäviin. Viidenkympin nurkilla huitelevilla, ennenkin töitä tehneillä on vielä totisesti tehtävää työelämässä. Pitkä kokemus on antanut valmiuksia, joita kannattaa käyttää.

Vaikka Pekka on avustanut koulupuistossa pidetyissä muonituksissa ja hänellä on uusien määräysten mukainen hygieniapassi, pitää hän juuri kylä- ja mökkitalkkaritoimintaa tärkeimpänä osa-alueenaan. Eipä silti; rakennuspuolellakin perusvalmiudet ovat hyvät - kun tarvittiin Koulupuiston maalausurakan valmisteluun ja maalaustyöhön osaavaa telinenosturin käyttäjää, ei tarvinnut pitkältä hakea. Pekka ajoi nosturia ja maalasi korkeimmat kohdat ollen vielä mukana muussakin maalaustyössä aina tarpeen mukaan.

”Sitä haluaa vielä katsoa, mitä voisi työkseen tehdä ennen varsinaista eläkeikää”, nyt vajaan 10 vuotta aktiivisesta työelämästä terveyssyistä pois ollut Pekka tuumaa. ”Kunto on viimeaikoina parantunut ja miksei sitä voisi liittyä teidän muiden ”hullujen” kerhoon”, Pekka virnistää viitaten allekirjoittaneen ja Heljä Taavitsaisen pienyritystoimintaan. ”Työ on kuitenkin ihmiselle niin monella tapaa hyvää tekevä asia”. Tähän voisi lisätä ”Näi o!”, Pekkaa itseään lainaten.

Pekan tavoittaa Koulupuiston päärakennuksen asunnosta tai puhelimitse 041 7007 568

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 3/maaliskuu 2005.]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke