www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kevät tekee terää

Palmusunnuntaina Koulupuistossa pidetyssä kyläseuran kevätkokouksessa keskusteltiin mm. kyläseuran järjestämiksi toivotuista toiminnoista, kun pakolliset kuviot oli käyty läpi. Esiin nostettiin mahdollisuus pitää vanhempien kansalaisten teemapäiviä, joihin voisi sisältyä liikuntaa, verenpaineenmittausta yms., lounasruokailu kokkikerho ukkoloille! sekä mukavaa yhdessäoloa.

Etenkin kesäaikana olisi muidenkin mukava kokoontua Koulupuistoon erilaisten ohjelmallisten teemojen tai vapaan ajanvieton merkeissä: voitaisiin pitää kalankäsittelyn teemailta, erilaisia ulkopelejä, kuten mölkkyä tai sulkapalloa, kävelytapahtumia kylän eri reiteillä ja saunoa siihen päälle… Talvellakin voisi olla isolla koululla ns. kylätalo-ilta, jolloin tupa olisi avoin kaikkien tulla. Muksuklubi tai 4H voisi pitää puhvettia, ihmiset tuoda aikakauslehtiä luettavaksi, harrastaa toisessa luokassa tietokoneenkäyttöä tai verkkosamoilua, kun jumppaluokassa hiostetaan.

Niinpä niin; hyviä juttuja olisi paljon. Älkäämme silti läkähtykö, talo pysyy kyllä paikallaan ja ideoita voi edelleen esittää. Sopivia immeisiä tarvitaan järjestelemään tilaisuuksia ja olemaan paikalla vastuuhenkilöinä. Niin tulevana toukokuunakin ja pitkin kesäkautta, kun Koulupuiston pihan toteutustyöt pääsevät käyntiin. Sormet syyhyten töitä odottavia pyydetään ilmoittautumaan, että saadaan porukka kasaan. Omia taitoja ei tarvitse vähätellä; kyllä kaikkien työ on tarpeen jossakin kohdassa.

Jälleen on se aika, jolloin valo antaa lisää virtaa meille, naamat punottavat ja kärpäset surraavat lämpöisillä seinustoilla. Lumen alta paljastuu myös kaikenlaista, mitä talven mittaan on hankeen heitetty. Heristän lempeästi sormea: älköön kukaan loukkaantuko aiheetta. Miksi ihmiset eivät noudata selvää periaatetta - minkä mukanasi kannat täytenä, voit tyhjänä viedä roskiinkin. Auto jaksaa kyllä kantaa sen tyhjän käärepaperin, ikkunasta ei tarvitse viskata. Floridassa roskaamisesta saa muuten 100 dollarin sakon, mikäli poliisi sattuu näkemään.

Vuoden mittaan kertyneen roskan poissiivoamiseksi pidetään kylänraitilla talkootapahtuma torstaina illansuussa 28.4. kello 18. Samalla on tarkoitus saada metalliromuille keräysastiat ja -lava kierrätyskatoksen tuntumaan. Yli 4 tonnin satseja yrittäjä hakee erikseenkin, joten mikäli arvelee omista nurkista ja naapurustosta moisen kasan kertyvän, kannattaa tilata auto paikalle.

Timo Suominen
puheenjohtaja
Putkilahden kyläseura ry

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke