www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Tervetuloa, kesä ja loma-asukkaat!

”Jo joutui armas aika ja suvi suloinen….”

Tämä virsi on kuin alkusoitto tulevalle ihanalle ajalle, kesälle. Pimeän syksyn ja vasta kevättalven kuukausille ajoittuneen talven jälkeen on mahtavaa astua valoon, lämpöön, linnunlauluun, koko kevään humalluttavaan kauneuteen.

Kevään juhlaa on, kun käki kajauttaa komeat kukkuunsa tai kun joutsenet ojentelevat kaulojaan rannoillamme. Kevään riemu hypähtelee pihoillamme västäräkin ja peipposen iloisessa piipottelussa.

Tähän riemuun sisältyy usko hyvään huomiseen ja turvalliseen tulevaisuuteen. Se usko laittaa kevään tullen ihmisen, samoin kuin lintusenkin, rakentamaan pesäänsä, luomaan ympärilleen jotakin uutta ja kaunista. Samassa luottamuksessa myös viljelijät kylvävät siementä muokattuun multaan.

Kylämme kevät on täydellinen vasta silloin, kun loma-asukkaamme ovat palanneet tänne. He tuovat tullessaan piristävää ilmettä ja avointa myönteisyyttä kylämme hiljaiseen elämänmenoon. Toivoisimme, että Putkilahti voisi tarjota heille paikan, jossa he voisivat viihtyä ja toteuttaa niitä asioita, joita he loma-ajaltaan odottavat.

Kylän väelle olisi suuri ilo, jos loma-asukkaamme tulisivat mukaan kaikenlaisiin rientoihin ja tilaisuuksiin, joita kylällämme järjestetään.

Putkilahden kylän maine hienona lomapaikkana on ollut jo kauan tunnettua, sillä aikoinaan maamme kuuluisimmat taiteilijat, kuten mm. Hugo Simberg, Werner Åström ja Marcus Collin löysivät hekin tiensä tänne.

Kylän historiaan mahtuu lukuisa joukko eri alojen taiteilijoita, mikä kertonee seudun olevan luovuutta kehittävä paikka. Omalta kylältämme lähtöisin oleva taiteentekijä Hannu Riikonen on saavuttanut jo huomattavaa kuuluisuutta monipuolisella taiteellaan niin maalaustensa kuin veistostensakin osalta.

Kukapa tietää, kuinka moni kylällämme liikkuva lahjakkuus tänäkin suvena vetää kankaalleen siveltimenvetoja, joita joskus tulevaisuudessa tarkoin tutkitaan ja ihastellaan. Putkilahden kanta-asukkaista löytyy tälläkin hetkellä uskomaton määrä mitä moninaisimpia kädentaitajia ja hienojen käsitöiden tekijöitä. Erikseen on vielä muistettava kylämme soittajat, näyttelijät ja pöytälaatikkorunoilijat sekä kirjailijat.

Jos luovuuden pakko kumpuaa tänä kesänä esille itsessäsi, anna sen purkautua tavalla tai toisella! Nythän on kevät ja tulee kesä! Nauti!

Paneudu luonnon hellittäväksi. Huomaa pilvien pumpulipallot taivaan sinisessä korkeudessa. Näe lintujen kiito ilmojen halki. Unohda itsesi kesäniityn kukkasiin. Lepää laineitten lempeään lauleluun. Upota varpaasi kuumaan hiekkaan tai kesäsateen suutelemaan nurmikkoon.

- Kuuntele. Kuulet kesän kuiskaavan korvaasi hienoja asioita. NYT ON SUVI SULOINEN.

Aune Turunen

[Putkilahden kylälehden 5/toukokuu 2005 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke