www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Pyhiinvaeltajan laulu

Psalmi 84

”Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi, Herra Sebaot!” ihastelee Vanhan Testamentin runoilija Jumalan huonetta. Ja hän jatkaa:

”Minun sydämeni nääntyy kaipauksesta, kun se ikävöi Herran temppelin esipihoille. Minun sieluni ja ruumiini kohottaa riemuhuudon, kun tulen elävän Jumalan eteen, Herra Sebaot, minun kuninkaani ja Jumalani! Sinun alttarisi luota on varpunenkin löytänyt kodin, pääskynen pesäpaikan, jossa se kasvattaa poikasensa.” (Ps. 84: 3,4)

Pyhiinvaeltajan tiellä voi olla myös vaikeuksia. On vaarallisia esteitä, on uupumista, on jano ja nälkä, ja määränpääkin näyttää kaukaiselta, kenties saavuttamattomalta. Tällaista lienevät kokeneet lukuisat pyhiinvaeltajat kautta aikain. Mutta he ovat voineet myös yhtyä psalmilaulajan sanoihin:

”Onnellisia ne, jotka saavat voimansa sinusta, ne, jotka kaipaavat pyhälle matkalle. Kun he kulkevat vedettömässä laaksossa, sinne puhkeaa virvoittava lähde, ja sade antaa heille siunauksensa. Askel askeleelta heidän voimansa kasvaa, ja he saapuvat Siioniin Jumalan eteen.” (Ps. 84: 6,7,8)

Kaunis ja rohkaiseva matkakertomus! Voisiko meillä ihmisillä olla parempaa osaa kuin saada kulkea mukana tässä pyhiinvaeltajien joukossa?

Kaisa Reina

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke