www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Elävän musiikin ja tanssin ilta Seuralassa

Perjantaina 29.4.2005 Putkilahden Seuralassa vietettiin Kansalaisopiston itämaisen tanssin ja musiikkiryhmän yhteiset päättäjäiset. Paikalle oli kerääntynyt mukavasti ihmisiä ja juhlan viehättävä tunnelma syntyi jo sisään tullessa, sillä liput ostettiin vanhan ajan malliin lippuluukulta.

Juhla alkoi Kansalaisopiston yhtyeryhmän esityksellä, ja he soittivat muun muassa Lola pieni- ja Tikka-kappaleet. Yhtyeessä soittivat Matti Nieminen (haitari), Marjatta Haanpää (haitari), Mirja Könnö (haitari), Viktor Anohin (klarinetti) ja Tatjana Anohin (piano). Yhtyeen nimeä tiedusteltaessa Tatjana Anohin vastasi pilke silmäkulmassa: ”Kauniit ja Rohkeat, naiset siis ovat tottakai ne kauniit ja miehet rohkeat.”

Yleisöä viihdytti ja nauratti myös eräs pieni tyttö, joka hetkittäin varasti huomion itselleen uteliaasti kurkkimalla esiripun taakse ja kun taputusten aika tuli, näytti pikkuneiti reippaasti mallia meille muille iloisesti nauraen, hyppien ja taputtaen.

Kuva: Osmo Weijo

Pianoesityksiä juhlassa kuultiin runsaasti, niin kaksi- kuin nelikätisestikin soitettuna ja soitto sujui hienosti sekä nuoremmilta soittajilta että vanhoilta konkareilta. Esiintyjinä olivat Marjatta Haanpää, Mirja Könnö, Kerttu Weijo, Hanna Tammelin sekä Tatjana Anohin. Lopussa soitonopettajat Tatjana ja Viktor päättivät konserttiosuuden soittaen yhdessä kappaleet Nocturne ja Valssi.

Esitysten välissä Kansalaisopiston rehtori Pirkko Savinen piti puheen, jossa hän kiitteli Kansalaisopiston toimintaa ja kertoili sen hetkisestä tilanteesta ja hiukan valotti myös tulevaisuutta. Vaikka kunnan budjetti on tiukilla, päätti hän puheensa optimistisesti sanoen ”syksyllä nähdään”.

Itämaista tanssia Anne Kotiahon (edessä keskellä) johdolla.

Kuva: Osmo Weijo

Illan kohokohta oli monen mielestä varmastikin itämainen tanssi-ryhmän esitys, joka oli odottamisen arvoinen. Ryhmä on kerran aiemmin esiintynyt Tammijärvellä, joten Seuralan esitystä voitaneen pitää Putkilahden ensi-iltana. Kahdeksanhenkinen ryhmä näytti opettajansa Anne Kotiahon johdolla vuoden aikana oppimansa taidot, ja kyllähän se oli hatunnoston arvoinen suoritus jokaiselta. Juhla päättyi Anne Kotiahon tanssiesitykseen. Hän näytti muutaman kappaleen ”mallia” sekä oppilailleen että yleisölle, että mihin voi päästä monen vuoden harjoittelun jälkeen.

Aika kului rattoisasti elävän musiikin ja upean tanssiesityksen parissa, mutta liian viralliseksi juhla ei missään vaiheessa mennyt, siitä piti huolen Pentti Könnön humoristinen juonto, joka sai ”väkisinkin” kuulijan huulille hymyn.

Saara Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke