www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Ahvenia talkoolla purkkiin

Ahvenen kudun aikaan moni katiska oli jäädä hennommalta naiselta ja miksei mieheltäkin nostamatta, niin täysiä katiskat monesti olivat. Ahven on mainio ruokakala, mutta jokseenkin hidas perata. Tästä huolimatta, tai juuri siitä johtuen muutamat kalanystävät kokoontuivat helatorstaina Ylätalon pihalle perkaamaan ahvenia talkoilla.

Perkuutalkoolaiset työn ääressä kalasaaliin ympärillä. Kuvassa vasemmalta Martti ja Paula Nurminen, Erkki Hakanen (selin) ja Niilo Huujärvi.

Päivä kului kuulumisia vaihtaessa ja samalla iso kasa ahvenia kuoriutui, mitkä suomuistaan, mitkä koko nahastaan, sillä osa talkoolaisista nylki ja osa perkasi ahvenia.

Päivän kokonaistulos ei suuren suuri ollut, mutta Jorma Autioniemellä oli täysi työ kääntää purkituskoneellaan purkkeja kiinni sen jälkeen, kun talkooporukka oli Jorman ohjeilla maustanut ahvenet erilaisilla mausteseoksilla. Illan urakkana Jormalla oli vielä purkkien keittäminen painekattilassa.

Jos kukaan talkoolaisista ei valtavaa kasaa kalapurkkeja mukaansa saanutkaan, toteutui ainakin mukana olleen Nurmisen Martin motto: "Voisihan sen päivän huonomminkin viettää".

Riitta Hakanen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke