www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Muksuklubin toimintaa

Koulupuistossa oli talven aikana joka toinen torstai-ilta suhinaa, kun Putkilahden muksuklubi kokoontui viettämään kerhoiltaa. Kerho toimi täysin vapaaehtoisvoimin, ja suurin kunnia toiminnan pyörimisestä lankeaa Anne-Maria Perttulalle, joka toimi ohjaajana lähes joka kerhoillassa tai ainakin organisoi iltojen toiminnan. Muina ohjaajina ovat satunnaisesti toimineet Heljä Taavitsainen, Marja Riikonen ja Riitta Hakanen.

Kerholaisten keskuudesta on valittu myös kerhon johtaja, jona on toiminut vanhin kerholainen, 15-vuotias Elina Jokinen. Hänen tehtävänään on ollut paitsi pitää ohjaajan apuna huolta pienimmistä kerholaisista - nuorimmathan ovat vain 4-vuotiaita - myös mm. huolehtia kerhon tileistä. Myöskään kerhonjohtaja ei saa työstään palkkaa, mutta kyläseura myönsi Elinalle stipendin aktiivisesta toiminnasta kerhonjohtajana. Kerhoiltojen ohjelmassa on ollut monenlaista askartelua, joten kerholaiset ovat palanneet kerhoilloistaan milloin joulukorttien tai piparkakkujen, milloin äitienpäiväkorttien tai virpomavitsojen kanssa. Kerhon ohjelma on kuitenkin ollut sikäli vapaamuotoista, että osa kerholaisista on saanut halutessaan pelata askartelun sijaan sählyä tai muita pallopelejä.

Pari kerhoiltaa on vietetty myös muualla kuin Koulupuistossa; talvella kerholaiset kävivät Jyväskylässä Aalto-Alvarissa uimassa ja kerhon päättäjäisiä vietettiin Vaajakosken Hutungissa seinäkiipeilyä ja keilailua kokeillen. Nämä matkat on tehnyt mahdolliseksi ensisijaisesti Anne-Marian järjestelykyky, mutta myös muiden vanhempien tarjoama kuljetusapu. Erityiskiitos kuljetusavusta kuuluu Virran Puodin Pekka Saloselle, joka on tarjonnut tila-autonsa maksutta kerholaisten käyttöön.

Klubin toimintaan, mm. tarvikkeisiin ja retkiin, kuluu myös rahaa. Sitä on jo useana vuonna kerätty järjestämällä mm. laskiaisrieha Mustanlahden mäessä ja piparkakkutaloarpajaisilla - talotkin olivat tietysti kerhossa tehtyjä. Taloudessa on onkin ollut ohjenuorana ”Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot”.

Muksuklubi jatkaa toimintaansa taas syksyllä. Kerhonohjaajat toivovatkin, että syksy toisi tullessaan uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan. Monilla meistähän on joku erikoisala, jonka osaamista voisimme välittää myös kylän nuorille, oli se sitten askartelua, kasvien tunnistamista, sienten keräilyä tai leipomista. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa syksyn tullen yhteyttä Anne-Mariaan ja ilmoittaa halukkuuteensa kerhonohjaajan tehtäviin.

Riitta Hakanen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke