www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Töppöspohjan uusille asukkaille perheenlisäystä

Elokuun alusta muutti Töppöspohjaan, entiseen Järviniemen ok-taloon Toikkasten perhe. Kaunis keskiviikkopäivä elokuun viimeisenä on painumassa mailleen: Ajelen illan viiletessä viemään heille kyläseuran tervetuliaistervehdyksen sekä varpajaislahjan vauvan johdosta.

Matti ja Mette Toikkanen, Hiski 5v. sekä perheen uusi vauva uudessa kodissaan.

Perheen isä, Matti Toikkanen ottaa vieraan vastaan pihalla purkaessaan rakennuskamppeita autosta. Tienvarren pienellä peltolaikulla rauhallinen, kaunis lämminveritamma puree heinää. Lapset tulevat tekemään tuttavuutta: Salla 11v., Tatu 9v.; sisällä Elmo 7v. ja Hiski 5v. ovat merirosvoleikissä. Perheen äiti Mette esittelee muutamaa viikkoa aiemmin syntyneen tyttövauvan - syntymäkuukauden mukaan luvassa lienee E-alkuinen nimi nuorimmaiselle. Pikkuinen lepää rauhassa, juuri syötettynä.

Juttelemme hetken työstä, perheen harrastuksista ja miten tie johti tänne Putkilahteen. Toikkaset ovat asuneet monessa paikassa, mutta Korpilahdella oli edellinenkin koti, Horkan kylällä. Matti tekee rakennusalan töitä oman pienyrityksen nimeen, Metellä ovat kemian opinnot meneillään Jyväskylän yliopistossa sekä Petäjäveden käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa. Nyt on luonnollisesti äitiysloman aika. Hevosharrastuksen Mette kertoo tartuttaneensa mieheensä: kaksi aiempaa hevosta olivat suomenhevosia. Nappisilmäinen Lilli-kääpiökani katoaa pöydän alle.

Perheen lapsilla on sama kouluruljanssi menossa kuin useimmilla samanikäisillä täällä Korpilahdella, useaan kouluun heitäkin viedään. Matti toteaa huumorilla, että kaikkialla tuntuivat lakkauttavan kyläkouluja sitä mukaa, kun he muuttivat kylälle. Samaa mieltä olimme siitä, että etenkin pienemmille lapsille oma kyläkoulu olisi sopiva ensimmäinen askel koulumaailmaan.

Tervetuloa kylälle, koko perhe!

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke