www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Leolle löytyi kylältä poikamiesboksi

Virran kaupalla tapaan Leo Elfvengrenin, joka on tulossa äitiään auttamasta polttopuusavotalta.

Veera Elfvengrenin polttopuutyöt ovat Putkilahdessa jonkinlainen paikallislegenda; homma hoituu ilman konevoimaa ja siististi eikä kelikään ole ollut esteenä. Leo oli ollut auttamassa, kun äitellä oli käsi kipeänä eikä lähellä ollutta hyvää palstaa kehdannut jättää tekemättä. Eivätkä ne käsipelissä tehdyt puuhommat Leollekaan mikään outo juttu ole.

Leo on monille putkilahtisille tuttu kasvo Virran Puodin kesäterassilta. Hän vuokrasi veljensä Lassen talon vierestä yhden vanhoista, viehättävistä Peuhan mökeistä viime toukokuussa kokeillakseen, viihtyykö kylällä ja tähän asti on kyllä viihtynyt. Vanha, liki kaatumispisteessä ollut piharakennus on purettu, uusi rakennettu tilalle ja täytetty vielä kuivilla polttopuilla.

Mökki tuntuu olevan aivan kelvollisessa kunnossa, joten talvea voi odotella uunin lämmössä levollisin mielin. Yksinasujalle tällainen asunto on aivan riittävä - tässä maassa on ollut aikoja, jolloin sellaiseen on pitänyt mahtua tusinan verran ihmisiä käsittävä perhekunta. Vaikkei naisvieraita oveltaan torjukaan, Leo arvostaa kuitenkin vapaata, omaehtoista elämää: ”Ei poikamies vaimoa tarvitse!” Vannomatta paras, silti.

Tervetuloa kylälle, vielä näin sopeutumisjakson lopuksi!

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 10/lokakuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke