www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden seurakuntatapahtumia vuonna 2005

Putkilahden seurakuntapiireissä kokoonnuttiin kevättalvella kuusi kertaa. Aino Riikosella, Aili Nevalaisella, Karhulassa, Riihilahdessa, Anja ja Martti Autioniemellä ja Reinassa. Tähän väliin tuli tauko, alkoi kevättyöt.

Seuraava kokoontuminen oli 17.07. Mutasen Ehtikkojuhlilla, joka on jo perinteeksi muodostunut tapahtuma.

Messu alkoi klo 12 rukoushuoneella. Mukana oli myös kesäteologi ja lähetyssihteeri Helena Hakala, messussa saarnasi kirkkoherra Timo Iskala. Musiikista huolehti kanttori Arvo Alava. Tällä kertaa jaettiin myöskin ehtoollinen. Messun jälkeen siirryttiin leirikeskuksen puolelle nauttimaan Jokisen Kirsti-emännän valmistamaa maittavaa lihakeittoa ja kahvia, joita myytiin lähetystyön hyväksi. Mukaan oli tullut myös Eero Putkonen Jyväskylän kansanlähetyksestä, joka käytti puheenvuoron. Arvo Alava kertoi myös matkastaan Karjalan lähetystyön merkeissä.

Tilaisuus oli tälläkin kertaa hyvin lämminhenkinen. Paikalla oli lähes kuusikymmentä henkeä. Putkilahdesta oli mukaan lähtenyt 19 henkilöä. Kyydit tapahtuivat nytkin talkoilla, josta kiitos kyyditsijöille.

Viimo ja Aili Salo asuvat Kilvensalon saaressa. Rantaillan vieraat kuljetettiin onnellisesti Kilvensalmen yli yksityisellä lossilla.

Kesän kohokohtana oli rantailta Salmensuussa, josta on myös tullut perinne. Jokakesäiseen tapahtumaan oli Luojamme järjestänyt kauniin ilman, vaikka heinäkuu olikin sateinen. Nyt ilma oli vallan loistava, joka teki tilaisuudesta kauniin luonnon keskellä todella mieliinpainuvan juhlan. Mukaan oli tullut seurakunnasta kanttori Arvo Alava ja Viron ystävyysseurakunnasta Tudulinnasta vieraaksi 6-7 henkeä, joita Veikko Kirjavainen oli lähtenyt opastamaan. Heilläkin oli ohjelmaa; lauloivat yhdessä ja kertoivat toiminnasta siellä. Isäntäväki Aili ja Viimo Salo lauloivat yhdessä monta kaunista laulua. Lopuksi vielä oli arvontaa ja leikkimielisten kilpailujen voittojen jako, joka tuotti lähetystyölle sievoisen summan rahaa. Tällä kertaa oli mukana ehkä 40 henkeä. Kiitos talon väelle vaivasta ja uhrautuvaisuudesta, jonka rantaillan järjestäminen joka vuosi vaatii.

Lopuksi tähän vielä tulevista tapahtumista. Joka kuukauden ensimmäinen maanantai kokoontuu eläkeläisväki Putkilahden osuuspankin kerhohuoneella kello 12 diakonissa Kirsi Pakasen ohjaamaan tilaisuuteen. Siellä laulamme yhdessä ja Kirsi kertoo meille tehtävästä Jeesuksen jalan jäljillä. Keskustelemme usein jonkun teeman ympärillä. Keitämme kahvit vuorotellen. Tule mukaan, jos sopii. Kirsi on mukava välitön ihminen, ja hänen seurassaan viihdymme kaikki.

Tässä kerholaiset tekemässä ovi transsia. Seuraavalla kerralla se saa koristeet. Eila Pienonen (takana oikealla)vieraana Korpilahdelta.

Kameran takana Kirsti Koskinen.

Vielä yksi tiedote: Seurakuntapiiri kokoontuu 13.10. kello 13 Lähteenmäessä Reino ja Kirsti Koskisella. Tervetuloa!

Kirsti Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 10/lokakuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke