www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Ompelukurssi Putkilahdessa

Putkilahden entinen kansakoulu pitää vankasti kiinni arvokkaasta asemastaan paikkana, jossa jaetaan tietoja ja taitoja.

Tämän syksyn uutuutena koululla alkoi Pohjois-Päijänteen kansalaisopiston järjestämä ompelukurssi. Opiskelu on lähtenyt hyvin käyntiin, sillä innokkaita osallistujia kurssille on kertynyt tusinan verran ja iloinen yhdessäolo takaa toiminnalle hyvän suosion. Tällä kurssillahan yhdistyy sekä huvi että hyöty.

Iloinen yhdessäolo on ompelukurssin kantava voima, vaikka tarkoitus onkin oppia kädentaitoja.
Kuvassa vasemmalta kurssin opettaja artenomi Tiina Nurminen, Kerttu Weijo ja Katri Salonen.

Kuva: Osmo Weijo

Kurssi kokoontuu jtv. maanantaisin klo 18.30-21.00. Opettajana kurssilla toimii Oittilassa asustava vaatetusalan artenomi Tiina Nurminen. Ammattiin valmistavat opintonsa hän on suorittanut aluksi Joensuun Ammattikoulun 2-vuotisella kaavanpiirtäjä-leikkaajalinjalla jatkaen opintojaan kolmen vuoden ajan Kuopion Käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa.

Tiina Nurmisella on kokemusta opettamisesta jo ennestään, sillä hän on opettanut aiemminkin kansalaisopiston kursseilla mm. Putkilahdessa, Päiväkunnassa ja Korpilahden kirkonkylällä.

Putkilahden kurssilla on mahdollisuus valmistaa hyvin monipuolisia ompelutöitä. Siellä voi ommella uusia vaatteita, korjata entisiä tai tehdä vaikkapa tilkkutöitä.

Ompelukoneen puutekaan ei ole esteenä kurssille osallistumiselle, sillä opettajalla on koneita varalta mukanaan niille, joilla sitä ei ole.

Kolmen lapsen äitinä Tiina Nurmisella riittää päivittäin touhuamista kodin ja perheen parissa.

- Ompelukurssien vetäminen tuo virkistävää vaihtelua ja mukavaa siinä on varsinkin se, että saa näin tutustua eri kylien ihmisiin, sanoo Tiina Nurminen.

Aune Turunen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2005]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke