www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden seurakuntapiiri aloitti uuden työkauden

Putkilahdessa toimiva seurakuntapiiri aloitti uuden työkautensa 24. tammikuuta kokoontumalla Aino Riikosen kodissa.

Seurakunnan edustajana mukana oli rovasti Raija Ikonen, joka puhui tilaisuudessa. Seurakuntapiiri hankkii toiminnallaan varoja lähetys- ja diakoniatyölle.

Aino Riikonen aloitti tilaisuuden puhumalla seuraavasti:
Vuosi on jälleen vaihtunut. Toivotankin teille kaikille hyvää tätä uutta vuotta. Vuoden vaihteen tienoo on kiehtovaa aikaa, jätämme taaksemme kaiken menneen, niin vastoinkäymiset kuin muutkin huolien hetket. Suuntaudumme tulevaisuuteen, vaikka kenties haluaisimme vielä viivähtää hetken menneessä.

Uusi vuosi vähän jännittää. Tuleeko sairauksia? Kenet kutsutaan tästä ajasta? Entä läheisten elämä, tuleeko viestejä ja minkälaisia?

Vuoden vaihtuessa nuorempana oli tapana tehdä uudenvuoden lupauksia. Joku päätti kohottaa kuntoaan, toinen taas lupasi aloittaa uuden harrastuksen yms. – Tällä iällä lupaukset eivät voi olla muuta kuin korkeintaan luvata käydä entistä useammin katsomassa yksin jäänyttä vanhusta.

Mottona voisi olla: Välitä enemmän kuin koskaan ennen olet välittänyt.

Ajan virrassa saamme rohkeasti luottaa Jumalaan ja hänen apuunsa.

Tässä iässämme meitä riisutaan. Niin on kyläkuntaammekin riisuttu monella tavalla. Palveluiden katoaminen syrjäseuduilta edistää omalta osaltaan maaseudun autioitumista ja kylien kuolemaa.

Tämän elämän keskelle, meille, jotka tätä elämää elämme huolinemme ja vastoinkäymisinemme, on annettu lupaus tulevaisuudesta ja toivosta. Elämä ei ole sattumaa eikä kohtalon oikkuja. Ei Jumala ole välinpitämätön. Hän on mukanamme kaikissa elämämme kohtaloissa.

Kaikkivaltias Jumala, isällisessä hyvyydessäsi. Kun vaikeudet kohtaavat, Sinä autat meitä kestämään. Suo hyvyytesi herättää meissä rakkautta Sinua ja toisiamme kohtaan, ettemme eläisi vain itseämme varten. Siunaa tämä seurakuntapiirimme ja anna voimia alkavalle työllemme.

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke