www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Forsmanit lähtivät, Salmiset asettuivat taloksi

Kylälle on taas saatu uusia asukkaita. Jani ja Johanna Salmisen perhe lapsineen on tehnyt kaupat entisestä Forsmanin kiinteistöstä Koulupuiston naapurissa. Heidän lapsillaan - Janna 6 v., Jenina 5 v. ja Juuli 1+ v. - tulee varmaan olemaan seuraa lähitalossa asuvista Sepon ja Ullan lapsista: uuden leikkipaikan perustamistalkoot on keväällä tiedossa Koulupuistossa!

Salmiset muuttivat Putkilahteen Leppälahdesta, Jyväskylän maalaiskunnasta. Jani tekee pienyrittäjän hommia alanaan erilaiset teknisten laitteiden asennustyöt sekä muutakin, mihin pätevyys riittää, monialaisesti. Johanna on ollut kotiäitinä, kun perheessä on pieniä lapsia. Heidän harrasteistaan liikuntaan, hevosiin ja vesillä liikkumiseen on kaikkiin tällä kylällä hyvät mahdollisuudet. Isännän työpäivät vaan tahtovat venyä niin, että etenkin perheellisenä ei vapaa-aikaa tunnu löytyvän. Lapsiperhettä elättävä pienyrittäjä saa varmasti töitä tehdä.

Juttelimme monista eri asioista: tästä kylästä, ihmisistä, elämänmenosta nykyään. Maalla asuminen on edelleen tietynlainen arvovalinta. Keskimäärin voi olettaa, että elämäntyyli ja asuinyhteisö poikkeavat täällä kaupungin tai asutustaajaman olemisesta. Rohkenisin väittää, että inhimillisesti katsoen ne poikkeavat myönteiseen suuntaan. Lasten kasvamiselle, heidän arvomaailmansa sekä elämänkäsityksensä muovautumiselle lapsuus maalla on vahva alku elämälle.

Lämpimästi tervetuloa kylälle, Salmiset!

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke