www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Mattilan tienhaarassa tehdään vanhasta talosta uutta kotia

Mattilan tienhaarassa, aivan maantien vieressä on viime kuukausina näkynyt valoa pimeydessä. Siellä remontoi Jussi Lahti emäntänsä Jaana Koskinen-Lahden kanssa ostamaansa taloa paremmin nykyisiä asuinvaatimuksia vastaamaan. Pariskunta löysi tiensä Putkilahteen oikeastaan sattumalta: eri puolilta Keski-Suomea oli jo metsästetty uutta kotia tuloksetta, kunnes sukulainen vinkkasi lehti-ilmoituksesta. Ja kaupat siitä tuli: aiemmin Jämsänkoskella asuttuaan Jussi ja Jaana muuttivat Putkilahteen viime vuoden lopulla.

Vanhassa talossa saa mies purkaa korjaus-, purkaus-, laittelu-, vasarointiviettiään; rivitalonpätkässä Jussi kertoi suorastaan ärtyneensä ja turhautuneensa, kun ei ollut tekemistä. Hän on entinen metallimies, joten käsillä tekeminen on pitkään ollut työn kautta osa elämää. Nyt on remontoitavana oma, nätti talo ja siihen laitettavat sisävessat, pesutilat ym. korjaukset. Jaana on puolestaan sosiaalitoimen ihmisiä, tällä hetkellä vapaalla työstään. Sosiaalityö on varsin kuluttavaa, toisinaan jopa vaarallista, niin kuin olemme saaneet lehdistä lukea. Hyvin tärkeää se on myöskin.

Tuleva kevät tulee paljastamaan lumen alta puutarhan, kalavesiä, luontonsa puolesta rikkaat vuoret ja metsät sekä avaamaan pitkät vesitiet. Peippo ja punarinta tuovat iloa ihmisrintaan metsänreunasta helkkyvällä laulullaan. Silloin reviiriä voi laajentaa ja tutustua paikkoihin ja ihmisiin paremmin.

Lämpimästi tervetuloa kylälle, Jussi ja Jaana!

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke