www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Hankitaanko kyläläisten ja vieraiden käyttöön kylätalolle laajakaistainen nettiyhteys?

Putkilahteen kuten muuallekin korpilahtisiin maaseutukyliin on äskettäin saatu laajakaistainen nettiyhteys. Monet taloudet ovat sen tilanneet ja nyt kesäkuussa jo jonkin aikaa käyttäneetkin. Tiettyjä alkuvaikeuksia on ollut ja niitä on manailtu ja korjailtu. Pääasiassa laajakaistayhteys lienee kuitenkin toiminut odotetulla tavalla. Laajakaista tarkoittaa nopeampaa ja käytössä sujuvampaa yhteyttä, jolloin esim. pankkiasioita hoitaessa ei tarvitse odotella koneen ääressä tiedostojen latautumista.

Nettiyhteyden kautta voi hoitaa tänä päivänä monia asioita. Ensinnä mieleen tulevat pankkipalvelut, nyt kun oma kyläpankkimme on sulkenut ovensa. Myös monet viranomaisasiat hoituvat netin kautta: työvoimaviranomaiset, KELA, verottaja, poliisi, kuntien ja kaupunkien tiedotus. Oikeastaan kaikki keskeiset yhteiskunnan palvelut ovat tarjolla tai nähtävillä tietoverkossa, erilaisista yksityisistä palveluista puhumattakaan. Netin kautta voi olla sähköpostitse yhteydessä sukulaisiin ja ystäviin, etäisyydestä riippumatta.

Kaikilla kyläläisillä ei välttämättä ole mahdollisuutta laajakaistan hankintaan. Sen saattavat estää joko kiinteän puhelinliittymän tai oman tietokoneen puute, toistuvat kuukausimaksut tai omien tietokoneen käyttötaitojen rajallisuus. Tietenkin jokainen ratkaisee omasta kohdastaan sen, onko yhteysmahdollisuus ylipäätään tarpeellinen.

Mikäli kyläläisillä tarvetta ilmenee, on Putkilahden kyläseura valmis pitämään tiettyinä päivinä kaikille avointa nettipistettä kylätalolla. Se voisi olla avoinna esim. juttutuvan pitopäivinä tai aina tiettynä viikonpäivänä. Käyttöön liittyvistä säännöistä ja yksityiskohdista on vielä sovittava. Tässä vaiheessa pyydetään kyläläisiltä palautetta asiasta:

- Katsotko omalta osaltasi kylän yleisen nettiyhteyden olevan tarpeellinen?
- Kuinka usein pitäisi olla mahdollisuus yhteyden käyttämiseen?
- Minkä verran olisit valmis maksamaan käytöstä (esim. villa Cawénissa ½ h 1 eur)?
- Tarvitsetko apua päästäksesi alkuun koneenkäytössä ja esim. laskujen maksamisessa netissä?

Palautetta voi antaa kyläseuralle Virran puodilla olevilla lippusilla taikka soittaa tai puhua allekirjoittaneelle sekä johtokunnan jäsenille asiasta. Tai lähettää kaverin koneelta sähköpostia:[silloinen sp-osoite poistettu].

Tervetuloa Putkilahden kesälaitumille! Nyhjäiskää hihasta tai soitelkaa, jos on aloitteita, kehittämisideoita; risuja tai ruusuja. Oikein mieluisaa ja akkuja lataavaa kesää kaikille!

Terveisin Timo Suominen ja kyläseuran johtokunta

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke