www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Korospohjassa mummonmökki muuttuu vakiasunnoksi

Lämpimänä kesäkuun lopun iltapäivänä Helena Solismaa on puutarhatyön touhussa, kun kylälehden haastattelija saapuu. Jo joitakin vuosia sitten ostamansa kesäasunnon Helena päätti viimein ottaa vakituiseksi asunnoksi saatuaan tarpeekseen Jyväskylän kerrostaloasumisesta. ”Tällainen viidakko tämä on”, hän toteaa ympäristöstään, mutta kesäisen rehevän puutarhan kauneus vanhan mummonmökin ympärillä, vanhojen omenapuiden lomassa kertoo hänen puutarhaharrastuksestaan. Ei puutarhaa koskaan valmiiksi saa, vaan kaunis se voi siitä huolimatta olla. Osa viehätyksestä on juuri keskeneräisyydessä, harrastus elää siitä.

Helena Solismaa ja oma mökki Korospohjassa.

Ammatiltaan Helena on keittiöalan ihminen. Hän on syntyjään Viitasaarelta ja aikansa Jyväskylässä asunut. Tyttären muutettua kotoa maailmalle saattoi muutto maalle tapahtua ja kesäasunnon kautta suunnaksi tuli siis Korospohja. Talon talvenkestävyys ei ole ihan outo asia, on hän viettänyt täällä aikaa talvellakin; uunin uusiminen paremmin toimivaksi on ilmeisesti edessä. Remonttia joutuu vanhassa talossa silloin tällöin tekemään.

Harrastuksistaan Helena mainitsee käsityöt ja matonkudonnan. Molemmat ovat taitolajeja, jotka hyödyn ja välttämättömyyden lisäksi luovat vivahteita jokapäiväiseen elämään. Putkilahden rehevä luonto on ilmeisesti hänen sydäntään lähellä, koska mainituksi tulevat läheiset luontopolut ja metsämaat. Ja luontohan tulee - niin kuin niin monilla täällä - aivan kotiovelle asti, pyytämättä. Samalta kotiovelta näkee pimeimmän marraskuun iltana upean tähtitaivaan.

Tervetuloa kylälle, nyt vakituisena asukkaana!

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke