www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden urheilukentällä on taas pelattu palloa!

Kuluvalle kesälle on pitkän kuivan ajan kestäessä antanut lisämakua iloinen lentopallon läiskintä.

Heinäkuun alkupuolelta Putkilahden urheilukentällä alkanut rantalentiskausi jatkunee hyvän matkaa elokuun puolelle, koskapa pelaajia on toistaiseksi riittänyt melkein joka illalle. Kesälomien loppuminen saattaa porukkaa hieman pienentää, mutta tuleepahan putkilahtisten osallistujien veret punnittua sitä paremmin.

”Homman alkuajatus oli saada ihmiset liikkumaan”, kertoo Tapio Ranta, poikansa Jonin kanssa kentän kunnostanut, Putkilahdesta lähtöisin oleva kesäasukas sekä liikunta-aktiivi. Heinäkuun 10. päivän tienoilla maanantaina he pitivät palaveria kentän laidassa Ketterän ent. vetäjien kanssa sopien toimenpiteistä ja sitten alkoi tapahtua. Puuntaimet pois, kunttaa pois ja hiekkaa tilalle noin 24 m² - kuntan alla ei ollut pelihiekaksi sopivaa alustaa. Lentiskenttä kunnostettiin entisen paikalle ja sen viikon torstaina oli ensimmäinen peli-ilta. Peli-innostus levisi vakituisten kyläläisten ja kesäasukkaiden keskuuteen niin, että lähes joka ilta on pelattu erilaisilla kokoonpanoilla tasoltaan vaihtelevia, mutta yhtäkaikki mainioita otteluita. Ja hauskaa on ollut! Tunnelma on ollut kannustava ja tasa-arvoinen, kaikentasoiset pelaajat ovat tervetulleita.

Kentän kunnon kohentamiseksi pidettiin raivaustalkoot 27.7. torstaina, jolloin keskeinen kenttäalue nyittiin pikkutaimista vapaaksi ja laidoilta siistittiin paljon lehtipuuta pois. Raivaussahaa ei kannata keskialueella käyttää, koska pienet kannot ovat vaarallisia maahan jäädessään. Noin kolmannes Ketterän kenttäalueesta kasvaa jo nuorta lehtipuustoa kentän länsilaidalla: sen raivaamista on harkittava vielä erikseen. Ketterän seuratoiminnan jatko tai lopettaminen on sekin saatava hoidettua, että hommaa voidaan jatkaa selkeältä pohjalta. Tässä asiassa on vanhan johtokunnan oltava aloitteellinen ja pidettävä asiaankuuluvat kokoukset, mielellään suhteellisen pian.

Simolan Erkon sisarenpoikana Tapsa tuntee Putkilahden ja monet ihmiset jo pitemmältä ajalta. Nykyisin Paraisilla asuvana hän pitää täällä kesäistä työpajaa, toinen on Paraisilla: ”melkein aina kärri perässä tätä väliä ajetaan”. Joni on päässyt opiskelemaan Lappeenrannan Tekniseen Korkeakouluun tuotantotaloutta, mihin kuuluu mm. yrityslogistiikkaa ja yrityksen johtamiseen valmentavaa koulutusta. Molemmat harrastavat melontaa - elokuun 1. päivän peli-iltaan tultiin kädet kipeinä pitkästä vesillä kulkemisesta.

Vaikkei tällaisen kentän kunnostaminen Tapsan mukaan mikään ihme ole, on sillä jo saatu aikaan tuloksia, joiden arvoa on vaikea määrittää rahassa: monet ennen vieraat ihmiset ovat tavanneet toisiaan, kylähenki on saanut yhden mielestäni merkittävän lisän. Tämän sai aikaan hyvän periaatteen - ihmisten liikuntamahdollisuuksien parantamisen - tuominen käytännön töiksi ja yhteiseksi toiminnaksi. Ja useat ihmiset ottivat sen välittömästi omakseen. Ilman puuhaihmisiä ei tätä olisi tapahtunut: osoitamme siis kaikkien pelaajien puolesta suuren kiitoksen Tapsalle ja Jonille tehdystä työstä sekä peli-iltojen kantavana voimana olemisesta!

kuva ja teksti Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 8/elokuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke