www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Tarja Nieminen alkaa lokakuussa Virran puodin pidon

Elokuun viimeisenä päivänä Virran puodin sulkeneet pitkäaikaiset kauppiaat Pekka Salonen ja Virpi Ruth ovat saaneet työlleen jatkajan. Synsiän Vilhuniemessä perheineen asuva Tarja Nieminen on ryhtymässä kaupanpitoon lokakuun alusta, mikäli valmistelu sujuu odotetusti.

Tarja Nieminen on alkujaan Oulusta kotoisin, ensin Jyväskylän maalaiskuntaan ja sitten avioliiton kautta Korpilahden Synsiään kotiutunut. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kolme tytärtä, 10 v.,11 v. ja 14 v. Tarja on monelle putkilahtisellekin tuttu erilaisten hankkeiden ja julkisten toimiensa kautta: hän toimi ansiokkaasti mm. Kylä kelpaa! maalla-asumismessujen vastaavana ja on vetänyt useita maaseudun kehittämis- hankkeita sekä työllistämishankkeita. Vuoden 2005 lopusta alkoi yritystoiminta omassa makeistehtaassa, tuotantotilat ovat kotona Vilhuniemessä: listalla ovat tällä haavaa kermakarkit ja marmeladi, jatkossa on tarkoitus saada oma suklaa myyntiin.

Tarja on sopinut Virran puodin jatkosta osana Vihuri Oy:n TARMO-ketjua. Puodin tuotevalikoima pyritään jatkossakin pitämään hyvänä entisen kauppiaan tapaan; polttoaineen jakelu jatkuu, samoin maataloustarvikkeiden ja rautakauppatavaran myynti tarpeen vaatimassa laajuudessa. Postin kanssa Tarja on neuvotellut postipalveluiden jatkamisesta, mutta ilmeisesti Posti haluaa tässä asiassa pitää hengähdystaukoa eikä näillä näkymin asiamiesposti heti jatku ainakaan kaupan uudelleen auetessa. Uutena palveluna nähtäneen puodilla myös pieni kahvittelupiste, lisäksi on suunnitteilla kaikille avoin nettipiste. Tarjan oman karkkitehtaan tuotteet sopivat tietysti valikoimaan, mutta yhtälailla maaseudun muutkin tilatuotteet tuodaan kaupan hyllylle ja niitä pyritään suosimaan.

Tuttu puotimme siis jatkaa uudistuneena lokakuun alusta, joten antakaamme kaupalle sille kuuluva arvo ja suosikaamme omaa kyläkauppaa! Se on monille kyläläisille välttämätön jokapäiväisten elintarvikkeiden ja muun tarpeellisen hankinnassa, sekä tarpeellinen ja toivottava ilmiö kesäasukkaidenkin kannalta. Kaupalla tapaa kylän ihmisiä ja kuulee kuulumiset; sen merkitys on kylähengen kannalta arvaamattoman suuri.

Putkilahden kyläläisten puolesta tervehdin ilolla uutta kauppiasta! Tervetuloa osaksi koko kylän arkea ja juhlaa!

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke