www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kylänraitille asettunut uusia asukkaita

Keskikylän tuntumassa uudet asukkaat eivät jää huomaamatta. Kesän aikana on pantu merkille entisessä Sulo Virtasen talossa meneillään oleva remontti ja taloon muuttanut väki.

Merivirran perhe muutti Putkilahden kylänraitin varteen heinäkuun alusta: perheeseen kuuluvat isä Jan-Erik, äiti Marjo sekä lapset Emma 7 v. ja Robert 5 v.

Talon remonttityöt ovat meneillään - vaikka olikin varsin hyväkuntoisena säilynyt, rakennus tarvitsee ajanmukaistamista sekä laittoa lapsiperheen vaatimuksia vastaamaan.

Perheen tytär Emma on aloittanut koulutien Tammijärven koulussa, missä myös perheen äiti Marjo on töissä kouluavustajana. Hän on Muuramesta kotoisin, uusi työpaikka löytyi siis mukavan läheltä. Jan-Erikin työkenttää on metallintyöstökoneiden CNC-ohjaus. Aiemmin isännän harrastuksiin on kuulunut kalastus, johon on kyllä hyvät mahdollisuudet täälläkin. Yhteisen kodin remontoiminen on varmaan ykkösharrastus jonkin aikaa. Marjo puolestaan harrastaa musiikkia: hän soittaa kitaraa ja pianoa, mikä varmasti on eduksi kouluavustajan työssä. Erilaiset askartelutyöt tuovat nekin vaihtelua vapaa-aikaan.

Putkilahti on edelleen maalaismainen elinpiiri. Traktorien pörrääminen eri työkoneet perässään kertoo maatalouden vuodenkierrosta ja keskikylällä on yhä laiduntavaa karjaa. Merivirran perhe on lähiympäristöstä löytänyt Ylätalon, missä käydään aina välillä katsomassa Erkin lehmiä ja vasikoita. Sen verran on jo eläintenpitoon kipinää saatu, että omaan talliin hankittiin muutamia lemmikkikaneja.

Tervetuloa Putkilahteen Merivirroille - ja tarmoa talonlaittoon!

Teksti ja kuva Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke