www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Luonto juhlii -näyttely Kaislassa

Anitta Hakolan ja Helinä Penttisen "Luonto juhlii" -näyttely oli 3.8. - 31.8. Korpilahden Kaislassa. Anitta Hakola on Putkilahden tyttöjä Rauhamaalta. Hän opiskeli Jyväskylän ammattiopistossa Petäjävedellä tekstiilialan artesaaniksi. Tämä näyttely on viimeinen opinnäytetyö puolitoista vuotta kestäneelle opinnoille.

Helinä Penttinen toimii nykyisin Jämsän lukion fysiikan ja matematiikan lehtorina. Hän on tehnyt harrastuksenaan tilkkutöitä 18 vuotta. Anitta on ollut ennen opiskeluaan 26 vuotta Jämsän seudulla työväen opistossa tekstiilityön tuntiopettajana ohjaten erilaisia alan kursseja. Molemmat ovat olleet yhtä aikaa neljä vuotta Jämsän yläasteella opetustyössä ja tutustuneet silloin.

Näyttelyn nimeksi valittiin ’Luonto juhlii’, koska molempien harrastukset liittyivät hyvin läheisesti luontoon ja sieltä ammennetaan ideat ja väritykset töihin.

Taiteilijat halusivat tuoda esille kädentaitojaan erilaisin menetelmin. Heillä oli myös työnäytöksiä. Anitalla perinnenauhojen teossa ja Helinällä erilaisten tilkkutöitten käsin tikkauksessa.

Kuvassa Hääpuku (Anitta Hakola).

Näyttelyssä oli Helinän suuria tilkkutöitä eri menetelmin tehtynä. Kerrassaan upeita. Yksikin, johon oli uhrattu aikaa kaksi vuotta. Ulkoilutakissakin 1200 oli tilkkua. Anitta oli ommellut hääpuvun, kansallispuvun ja kastemekon. Juhlapuvun itse värjäämistään kankaasta ym. tosi kaunista. Näyttely oli ihastuttava elämys katsojille ja laittoi miettimään miten ahkeria käden taitajia löytyy tänä päivänä. Ehkä tulevaisuudessa näemme lisää.

Näyttelyyn tutustuneena Kirsti Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke