www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

HYVIÄ UUTISIA

On lokakuu. Syystuuli on kerännyt puiden lehdet avaraan syliinsä ja linnut ovat lentäneet kauas pois suurten, sinisten vetten yli. Lokakuiset viimat pyyhkivät soita ja maita, – mutta meidän kylällämme paistaa syysaurinko kultaisin sätein: olemme saaneet uuden kauppiaan!

Suuresti kaupan lopettamisesta hätääntynyt kylän väki kokee valtavaa helpotusta ja iloa kauppamme nyt jatkaessa toimintaansa. Tämä pieni jakso ilman kauppaa oli uusi kokemus kylämme historiassa, sillä Putkilahdessa on aina ollut kauppa, useampikin yhtä aikaa, jopa niinä aikoina, jolloin väestö itse viljeli ja kasvatti lähes kaiken tarvitsemansa ravinnon, ts. oli omavaraista. Nykyään elintapa on täysin toinen, ruoka haetaan kaupasta perustarvikkeita, maitoa ja leipää myöten. Täysin omavaraista väkeä ei maaseudullakaan enää ole, vaikka jonkin verran vielä ruoka-aineita omalla tuotannolla tehdäänkin. Kauppaa tarvitsevat kaikki.

Kylällämme on toinenkin suuri ilon aihe. Tänne on muuttanut monia uusia asukkaita, lapsiperheitäkin. Kaupan olemassaolo on näin entistäkin tärkeämpää. Koko kylän kehitystä ajatellen asukkaat ja kauppa ovat ne tärkeimmät peruskulmakivet, joiden varassa kylän menestyminen jatkossa on. Kaupan puuttuminen kylältämme, josta lähimpiin kauppaliikkeisiin on pitkät matkat, olisi aiheuttanut monenlaista näivettymistä kyläyhteisössämme.

Nyt taas, kun saamme käydä oman kyläkauppamme palveluja vastaanottamassa, olisi tärkeätä oppia muistamaan sitä, että kauppatoiminta ei näin vähäväkisessä kylässä ole itsestäänselvyys. Viimeistään nyt olisi herättävä huomaamaan, ettemme ainoastaan käytä saamaamme palvelua hyväksemme, vaan että olemme itse kukin vastuussa kauppamme menestymisestä. Ymmärtämällä tämän ja toimimalla sen mukaisesti voimme vaikuttaa kauppapalvelun säilymiseen täällä jatkossakin.

Käyttämällä kyläkauppamme palveluita säännöllisesti luomme kaupallemme myös mahdollisuuksia yhä parempaan ja monipuolisempaan tarjontaan. Yhteispelillä näin toimien luomme osaltamme niitä voimavirtoja, joita Putkilahti kipeästi tarvitsee säilyäkseen viihtyisänä asuinalueena niin vakituisille kuin myöskin vapaa-ajan asukkaillemme.

PARHAINTA MENESTYSTÄ KYLÄKAUPALLEMME!

Aune Turunen

[Putkilahden kylälehden 10/lokakuu 2006 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke