www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Syksyn rientoja, ketterää käyntiä

Putkilahdessa valmistaudutaan jälleen talvea vastaanottamaan. Mennyt kesä oli pitkä ja kuuma, eikä kaivoveden riittävyydestä tulevana talvena ole vielä varmuutta. Sopii toivoa runsaita syyssateita, jotta tilanne helpottuisi. Omenia ja viinimarjoja saatiin kesän kuivuuteen nähden aivan hyvin ja tämä korjasi metsämarjojen, etenkin mustikan katoa.

Ketterää elvyttämään!
Kesän ollessa kuumimmillaan monet santavarpaat saivat nauttia reippaasta rantalentiksestä Putkilahden urheilukentällä. Ketterän kenttäaluetta raivattiin talkootyönä pariinkin otteeseen, vielä on hieman työtä jäljellä; työn tarkoituksena on saattaa urheilukentän alue vapaamuotoiseen liikuntaan sopivaan kuosiin. Rantalentiksen lisäksi jalkapalloa ja pesäpalloa voisi ensi suvena tulla kentälle pelaamaan.

Näiden mukavien liikuntahetkien toteuttamiseen tarvitaan joitakin talkoohetkiä, useinhan sekin on liikunnallista, hikistä ja reipashenkistä toimintaa. Lisäksi on oltava sopivan kevyt organisaatio konkreettisen toiminnan taustalla, jotta voidaan hoitaa rahoitusta ja hakea avustuksia yms. Tämä sanottuna siksi, että Ketterää on useaan kertaan yritetty käynnistellä asian ottamatta tuulta; osaltaan kenties paperinmakuisen yhdistystyön takia.

Kaikki liikunnasta ja sen eteen tehtävästä työstä kiinnostuneet tervetuloa Ketterän kokoukseen 21.10. Koulupuistoon! Toiminnan jatkomuoto ei ole tärkeä, vaan itse liikunta on tärkeää! Joukkuepeli-liikunta antaa fyysisen vireyden lisäksi henkistä venytystä, opettaa keskittymistä ja tiimitoimintaa. Kylällemme muuttaneet perheet lukuisine lapsineen ja nuorineen saattaisivat löytää hyvän tavan tutustua toisiinsa ja muihin kyläläisiin – sekä toisinpäin.

Yhdessä retkeilemään?
Jokin syystalvea katkaiseva virkistystapahtuma, retki, konsertti tai jotain muuta voidaan järjestää, jos halukkaita osallistujia löytyy. Tarjonnasta on oikeastaan runsaudenpulaa: siksipä olisi hyvä, kun halukkaat virkistysretkeilijät ottaisivat asian puheeksi keskenään ja pohtisivat suuntaa sekä ohjelmaa – kyläseura voi sitten hoitaa järjestelyt yhteisesti. Esimerkki: Sarvenperän kyläläiset ovat rakentaneet korsualueen, joka on hiljaisen kuusikon siimeksessä, sisältäen saunan, majoituskorsun, nuotiopaikan sekä muuta: sinnekin voisi mennä.

Timo Suominen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 10/lokakuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke