www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Rupanniemen tilaa asuu vaarin jälkeen pojanpoika perheineen

Rupanniemen uudet asukkaat Timo Aaltonen ja Seija Tahvonen ovat oikeastaan putkilahtisia jo pitemmältä ajalta, ainakin kesäisin. Timon isä on syntyjään tältä tilalta ja Timolla itselläänkin muistot kantavat lapsuuskesiin asti mummolan reviirissä. Sittemmin 1990-luvun lopulla, kun vaimo Seija tuli mukaan lomaretkille, alkoi pariskunnalla itää ajatus maalle muuttamisesta sitten, kun lapset olisivat tarpeeksi isoja. Ostettuaan tilan perikunnalta he ovat siis muuttaneet kylälle asumaan syyskuun alusta lähtien, mutta asuinrakennusta on jo kunnostettu jonkin aikaa nykyistä asumisen tasoa vastaamaan. Tuttua taloa oli hyvä lähteä laittamaan, remontti-ideat olivat itämässä.

Seija on kirjanpitäjänä Jyväskylässä, Timo on kokki ammatiltaan vaikka viime aikoina on tehnyt enemmän toimistokalusteiden asennuksia.

Heillä on kaksi lasta, Essi 6 v. ja Eetu 8 v. Kummatkin käyvät Tammijärven koulua, Essi vielä esikoulua – askel varsinaiseen koulutyöhön on ensi vuonna helpompi ottaa. He ovat käyneet kotikylällä 4H:n kerhossa, joka on saanut uutta touhukkuutta kylälle muuttaneista lapsista. Koulupuistossa on ollut kerhossa kaksikymmentäkin naperoa hääräämässä.

Rupanniemen tila on kauniilla paikalla: kapean metsäkaistaleen jälkeen avautuvat tilan pellot ja alkujaan 1930- luvulla rakennettu hirsinen päärakennus on pienen kumpareen laidassa, taustanaan vehreät puut ja takaa pilkottava Rupansalmi. Rakennuksen remontista voisi kirjoittaa oman artikkelin: kaikeksi onneksi vanha hirsitalo oli rakenteiltaan terve ja kooltaankin riittävä perheen tarpeisiin. Isäntä on kätevä käsistään ja on muurannut tupaan uuden uunin, muutakin remontin viimeistelytyötä riittää syksyn pimeneviksi illoiksi. Muina vapaahetkinä askelet vievät järven rantaan, kalastus on hyvä ja hyödyllinen harrastus. Seija puolestaan harrastaa käsitöitä; puutarhan laitto taitaa olla edessä, kun talo saadaan kuntoon.

Tervetuloa asumaan kylälle, koko perhe!

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 10/lokakuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke