www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Isänpäiväkonsertti

Isänpäivänä 12.11.2006 kuultiin Putkilahden koululla jälleen musiikkia, kun duo Matti Ekman - Joonas Hirvelä esiintyi.

Konsertin alkuosa koostui klassisemmasta musiikista kuten Mozart ja Händel.

Näistä tunnelmista siirryttiin konsertin viihteellisempään osuuteen, jossa kuultiin niin elokuvamusiikkia, tangoa kuin mustalaisromansseja.

Taiteilijoiden omia sanoja lainatakseni tahti kiihtyi loppua kohden, ja konsertin päättänyt Brahmsin Unkarilainen tanssi n:o 2 sekä ylimääräisenä numerona esitetty saman säveltäjän Unkarilainen tanssi n:o 5 olivat todella energisiä esityksiä.

Minun on myönnettävä, etten ollut koskaan aiemmin kuullut harmonikka-viulu-yhdistelmää, mutta soittimet sopivat yhteen varsin hyvin.

Ekmanilla ja Hirvelällä on kuitenkin ollut jo aikaa hioa yhdistelmäänsä, sillä he muistelivat tehneensä keikkoja jo yli kaksikymmentä vuotta. He kertoivat kappaleiden lomassa myös duonsa syntyhistoriasta, eräs leipomoyrittäjä oli vuosikymmenen ajan pyytänyt heitä vuosittain esiintymään ja he olivat sitä kautta hitsautuneet duoksi.

Liekö isänpäivä verottanut yleisömäärää, sillä enemmänkin kuulijoita olisi saliin mahtunut, ja olisi suonut useampienkin ihmisten tulevan nauttimaan hienosta musiikista.

Silja Ojanen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 12/joulukuu 2006]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke