www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden myyjäiset

Seurakunnan joulumyyjäiset pidettiin 10.12.2006 kello 13.00 Koulupuistossa. Tilaisuus alkoi kahvitteluhetkellä.

Melkein jokainen oli tuonut tullessaan myytävää pöydälle, kakkuja, leipiä ja ym tarpeellisia tuotteita. Pöytä oli kukkuroillaan myytävää.

Kahviossa kävi välitön puheensorina kun naapurit tapaavat toisensa.

Tilaisuus alkoi pienellä ohjelmatuokiolla. Laulettiin alkuun “En etsi valtaa loistoa, en kaipaa kultaakaan“. Tervehdyssanat oli allekirjoittaneen tehtävä. Meillä on Putkilahdessa pitkät perinteet, kun viimevuonna tuli 90 vuotta, kun lähetystyötä on tehty. Korpilahdella kappalaisena ollut Mutasen pappilassa asunut Kalle Kahiluoto on ollut aloitteen tekijänä. Diakoniaseurakin oli toiminut, mutta väen vähetessä se yhdistyi lähetyksen kanssa ja nimi muuttui seurakuntapiiriksi.

Mukaan oli tullut seurakunnasta kanttori Johanna Manninen joka piti alkurukouksen. Laulettiin “Nyt syttyy valot tuhannet“. Aili ja Viimo Salo lauloivat yhdessä kolme hengellistä laulua. Lauloimme vielä Kauneimmista laululauluvihkosta monta laulua. Lopuksi Kaisa Reina puhui lähetystyön tärkeydestä.

Aino Riikonen oli myynyt arpoja ja lahjoitetut voitot arvottiin onnekkaille. Meklariksi oli saapunut Uolevi Turunen ja perinteeksi muodostunut huutokauppa alkoi. Alkuun myytiin ruokatavaraa ja kauppa kävi innokkaasti ihan hyvillä hinnoilla. Sukat ja lapasetkin meni alkuun kaupaksi, mutta kun lapsia on kylällä vähän ja lasten sukkia oli paljon, alkoi hinnat mennä alle markkina-arvon, sovittiin että jätetään loput ensivuodeksi. Tämä oli ensikerta, kun Putkilahdessa jäi myymättä tavaraa. Illan tuotto oli 436 euroa.

Lopuksi kiitos kaikille lahjoittajille, huutajille, meklarille, ohjelman suorittajille ja mukana olleille. Teitte myyjäisistämme juhlan. Kiitos.

Kirsti Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke