www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Porilaisten marssia Tammikalliolla

Kyseessä ei ole tasavallan presidentin iltakävely vaan Tarvaisen Anun ahkerointia kotonaan Putkilahdessa. Anu on Porissa syntynyt, Putkilahteen rantautunut uudisasukas vuodelta 1994, jolloin Putkilahti kaipasi kipeästi lapsia kouluunsa ja kesäasukkaana siihen asti vaikuttanut Anu saatiin houkuteltua perheineen vakituiseksi putkilahtiseksi. Maaliskuun kolmastoista nousee “lippu Tammikallion salkoon“ Anun 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

Anu työskentelee Keski-Suomen keskussairaalassa laboratoriohoitajan tehtävissä.

Perheeseen kuuluvat Risto-puolison lisäksi jo aikamiehiksi kasvaneet Kalle ja Pekka. Vuonna 1994 televisio-ohjelma Hakupalat rekrytoi lapsiperheitä Putkilahteen, jotta koulu saatiin pelastetuksi tuolloin lakkautusuhalta. Nurmisen Martti sai Tarvaisen perheen innostumaan muutosta ja muutaman vuoden asuminen jälkeen ensin koululla, valmistui oma koti Töppöspohjan tienhaaraan Tammikalliolle. Anun äiti on kotoisin Putkilahdesta ja perheellä oli siis jonkin verran ennestään lukkarinrakkautta kylää kohtaan. “Hyvin on viihdytty vaikka kylään sisään pääseminen ei ole ollut kovin helppoa, kun työt ja harrastukset (vesijuoksu, jooga, kreikan kielen opiskelu jne.) ovat kylän ulkopuolella “ kertoo Anu.

Sisäänajo kylän elämään helpottui huomattavasti, kun Anu lupautui mukaan kyläseuran toimintaan. Anulla on takanaan kausia sekä puheenjohtajana, sihteerinä että rivijäsenenä kyläseuran johtokunnassa. Tämän vuoden alusta hän on ottanut haltuunsa jälleen sihteerin tehtävät. Anu on osoittanut olevansa sitkeä ja oikeudenmukainen asioiden hoitaja, jolta ei sormi mene suuhun hankalan paikan edessä. Tunnollisena työntekijänä hän on arvostettu niin kylän asioiden hoitajana kuin muissakin toimissaan. Tammikallion valtiatarta lämpimästi merkkipäivän johdosta onnitellen!

ANNE-MARIA PERTTULA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 3/maaliskuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke