www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

LIIKUNTA VAIKUTTAA HYVINVOINTIIN

Putkilahti on mainio asuinpaikka liikuntaa harrastaville. Onko? Täältähän puuttuvat kaikki nykyliikunnan vaatimat laitokset ja välineet, urheilu- ja uimahallit, golf- ja tenniskentät, jääkiekko- ja curlingkaukalot, valaistut ladut jne.. Kuitenkin kaiken tuollaisen puuttumisen sijaan meillä on tarjota jotakin aivan erikoisen hienoa. Meillä on luonto. Putkilahden mahtavat maastot ja vesistöjen rikkaus ovat “tiloja“, joissa voi harrastaa liikuntaa varsin monipuolisesti niin talvella kuin kesälläkin. Ellei tämä tyydytä, niin pienten ajomatkojen päässä täältä löytyy useita tasokkaita hiihto- kunto- ja liikuntakeskuksia palveluineen.

Liikuntaharrastus lähtee kotoa. Jos vanhemmat liikkuvat, liikkuvat lapsetkin. Liikuntalajien runsaus on loputon. Jokaiselle löytyy varmasti juuri itselle sopiva liikuntamuoto, sillä hyvin tärkeää on kokea liikkumisensa mielihyvää tuottavana tapahtumana eikä vastentahtoisena “pakkoliikuntana“. Monesti liikunnan harrastajilla on tapana testata itseään siinä, mihin pystyy ja miten jossakin lajissa voisi kehittyä. Moni liikuntalaji edellyttääkin jatkuvaa harrastuksen vireillä pitoa. Onnistumisen ilo liikunnan parissa lisää huomattavasti myönteistä itsetuntoa.

Liikkua kannattaa päivittäin. Varsinkin ulkoilmassa tapahtuva liikunta virkistää, lisää energisyyttä ja auttaa torjumaan alakuloisuutta. Virkeällä ihmisellä on raikkaat ajatukset. Tutkitusti tiedetään, että liikunta ylläpitää terveyttä ja myös ennalta ehkäisee monien sairauksien syntymistä. Kerrotaanpa lääkäreidenkin kirjoittavan toisinaan “liikuntareseptejä” lääkkeiden sijaan. Vanha sanonta “terve sielu terveessä ruumiissa“ sisältää pysyvän viisauden. Säännöllinen liikuntaharrastus vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin kaikilla tasoilla, fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti.

Hyvä asia kyläläistemme liikunnan kannalta on, kun viime kesänä Putkilahdessa innostuttiin kunnostamaan huonoon kuntoon mennyttä urheilukenttää talkootoimin. On suurenmoinen asia, että vielä tänä päivänäkin löytyy sellaista vanhaa perinteistä yhteishenkeä ja aloitekykyä, jolla ennenkin on saatu suuria aikaan. Erikoisen mukavaa tässä on se, että kylämme vapaa-ajan asukkaat ovat olleet aloitteen tekijöinä ja voimakkaasti mukana kentän kunnostamisessa ja muussakin toiminnassa. Siitä suuri kiitos heille! Toivottavasti tulevana kesänä urheilukentällä viihdytään reippaan liikunnan ja iloisen yhdessäolon merkeissä. LIIKUNNAN ILOA!

Aune Turunen

[Putkilahden kylälehden 4/huhtikuu 2007 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke