www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden kinkerit

Talvi oli viimeinkin saapunut runsaan lumen ja yli kolmenkymmenen pakkasasteen muodossa. Aurinko paistoi täydeltä terältä. Hanki kimalteli puhtaana. Luonto näytti parhaintaan eikä pakkanen ollut verottanut väkeä kun saavuimme Mirja ja Pentti Könnön taloon Koivistoon 8.2.2007. Koiviston isäntäväki otti vieraat vastaan ystävällisesti. Emäntä oli laittanut pöydän koreaksi. Herahtipa vesi kielelle kun pöydällä komeili voileipäkakut ja täytekakut lisukkeineen. Hyvältä maistui kahvikin pakkaspäivänä.

Kahvin jälkeen kokoonnuimme olohuoneeseen läksykirjojen kanssa. Kirkkoherra Timo Iskala ehdotti emännän toivoman virren “Ystävä sä lapsien, katso minuun pienehen“. Aloitettiin raamatun läksyllä. Läksy oli monestakin kohdasta raamattua, joka luettiin vuoroin. Keskustelua käytiin hyvin vilkkaasti. Se kosketteli asiaa, jotta oppisimme elämään Kristuksen kaltaista elämää ja kasvamaan siinä, jotta meillä kaikilla olisi elämä ja yltäkylläisyys. Armon varassa meillä on mahdollisuus päästä perille, emme omien tekojemme varassa.

Sitten kanttori Johanna Manninen opetti meille Mikael Agricolan virsiä. Hänen kuolemastaan on kulunut 450 vuotta. Hyvin laulu sujuikin vaikka olikin vähän vieraita virsiä.

Nyt alkoi katekismuksen läksyn kuulustelu, joka oli seitsemäs käsky: Älä varasta. Se käsittää paljon laajemman käsitteen varastamisesta. Meidän pitää elää niin että kaikilla olisi mahdollisuus elää tasa-arvoisessa maailmassa.

Seuraavaksi päästiin kertomaan vuoden toiminnasta.

On käyty katsomassa vanhuksia, viety syntymäpäivä onnittelut 70 vuotta ja sitä vanhimmille viisi vuotisvälein, seurakuntapiirejä on kokoontunut 12 kertaa, ollut myyjäiset sekä käyty Muuramen sairaalassa tervehdyskäynnillä ja on ollut lasten sekä eläkeläisten kerhoja. Kirkkoherralta saimme kiitokset monipuolisesta toiminnasta ja aktiivisuudesta.

Reino Koskinen luovutti kylänvanhimman paikan Oiva Saariselle. Seija Hokkasen tilalle diakoniavastaavaksi tuli Sirpa Weijo ja Kirsti Kaunisto. Anna-Liisa Sorvali jatkaa lähetysvastaavana ja Aino Riikonen rahaston hoitajana. Kirsti Koskisen tilalle tuli sihteeriksi Sisko Ruth. Muita jäseniä ovat Enna-Liisa Sorsa ja Annikki Saarinen. Aino kertoi vielä tilien hoidon ja rahaa on liikkunut paljon ja tilit oli hyvin hoidettu. Yhteisvastuukerääjäksi lupautui Aino Riikonen joka on kiitettävästi hoitanut sen tehtävän jo vuosia. Onnea uusille toimijoille.

Talo tarjosi vielä kahvit ja se kirvoittikin kielet hyvin vilkkaaseen keskusteluun. Nyt oli aika lähteä kotiin ja hyvinpä autot lähtivät käyntiin vaikka olikin kova pakkanen.

KIRSTI KOSKINEN
SIHTEERI

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke