www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Operaatio Talviluontoleiri

Operaatio Talviluontoleiri tervehtii kylälehden lukijoita!

Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri – tuttavallisemmin Kessu – järjesti talvilomalla helmi-maaliskuun vaihteessa lapsille tarkoitetun luontoleirin. Leiri pidettiin 26.2.-1.3. Korpilahdella Putkilahden kylätalolla, ja tarkoituksena oli tarjota leiriläisille talvinen luontoelämys yhdistettynä mielekkääseen toimintaan, yhdessä oloon ja hauskanpitoon. Tässä mielestäni onnistuttiinkin varsin mallikkaasti.

Neljän päivän aikana leiriläiset saivat kokea kattavan setin sekä perinteistä leiritoimintaa että luontoon liittyvää ohjelmaa. Leirillä ainakin eläimet, puut, lumi ja tähtitaivas tulivat tutuiksi. Saunomista, leivontaa, kynttiläpolkuja, askartelua ja lukuisia yhteisleikkejä ei tietenkään myöskään unohdettu. Erityisesti pimeässä metsässä illalla ohjaajien kanssa kierretty kynttilöin valaistu polku osoittautui suureksi kokemukseksi.

Leiri kokonaisuudessaan sujui hyvin, ja suuremmilta haavereiltakin onneksi vältyttiin.

Sekä leiriläiset että ohjaajat tuntuivatkin nauttivan leirijaksostaan. Ensi kesänä on jälleen tiedossa lisää luontoleirejä – toivottavasti tapaamme taas leireilyn merkeissä!

TEKSTI:
JUUSO LUOMALA & JAANA KUORELAHTI
KUVAT: OSMO WEIJO

Mikä on Luonto-Liitto? Luonto-Liitto on valtakunnallinen lasten ja nuorten luonnonharrastus- ja ympäristönsuojelujärjestö. Luonto-Liiton tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan siten, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja luonnon itseisarvo tunnustetaan. Luonto-Liitto tarjoaa tietoa, elämyksiä ja toimintaa sekä luo mahdollisuuksia ympäristöpoliittiseen vaikuttamiseen.

Mikä on Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri? Luonto-Liiton Keski-Suomen piiri eli Kessu järjestää erilaista toimintaa toimijoiden kiinnostuksen mukaan. Syksyisin ja keväisin järjestetään koko perheen luontotapahtuma, talvella ja kesällä pidetään lasten luontoleirejä ja luontokerhot pyörivät ympäri vuoden. Lisäksi erilaisia retkiä järjestetään vuoden mittaan ja mm. yläkoulun oppilaille käydään pitämässä oppitunteja. Syksyllä 2007 järjestimme mm. metsälähettiläs-kiertueen, jossa kävimme pitämässä oppitunteja yläkoulun oppilaille.

Uudet toimijat ja toimintaideat otetaan mielellään vastaan. Toiminta on kaikille avointa. Tervetuloa mukaan!

Yhteystiedot: www.luontoliitto.fi/kessu, kessu@luontoliitto.fi,
puhelin 044 5353 124

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke