www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kaupalla kesän avaus

Tänä vuonna kesän saapuminen Putkilahteen oli uusien kauppiaittemme näköinen. Toukokuisena lauantaina markkinameininkiä oli pihan täydeltä.

Sisätiloissa oli tuote-esittelyä ja monet poikkesivat mieleen jäävää terassia ihmettelemässä. Terassin erikoisuutena on lattiaan ennen lopullista rakentamista upotettu massiivinen kivipöytä. Kiven alkuperä on puheiden mukaan aitoa Putkilahtelaista graniittia. Kyynärpäiden jäljet eivät siihen pöytään kulu, vaikka kuinka moni sen äärellä kesäisin maailmaa kävisi parantelemassa.

Kaupan terassi.

Kesän avauksessa oli paikalla lisäksi pihamyyjiä, oli vaatteita, kenkiä ja tietysti kukkia. Väkeä pyöri tänne läheltä ja kauempaakin. Iloisesta menosta pitivät huolen oman kylän haitaritaitajat, Könnön pariskunta. Ja tottakai aurinko lämmöllään piti huolen, että ihmismieli ihan virkistyi siinä hulinan keskellä.

Mirja ja Pentti Könnö.

Mukavasti ulkoterassi on otettukin vastaan, varsinkin kun sieltä löytyy myös ohjelmallisia iltoja. Eräänä iltana koiranlenkillä pongasin yhdeksän polkupyörää nojaamassa nurkalla viihteellä kävijöitä odottelemassa.

Terassin viihtyvyyttä lisäävät käsityönä tehdyt pikku yksityiskohdat ja paikallisen taiteilijan luomat taulut seinällä.

Mukavia hetkiä kaikille kesän kulkijoille, ottakaamme tämäkin osa kylää omaksemme.

MIETTEITÄ VIRRAN TOISELTA PUOLEN, HELJÄ TAAVITSAINEN
kuvat: Valto Koskinen

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 6/kesäkuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke