www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Luonto-Liiton kesäleirejä

“Tämä on paljon hauskempaa kuin videopelit!“ kuului huuto Putkilahden kylätalon suunnalta. Menossa oli toinen Luonto-Liiton Keski-Suomen piirin tämän kesän lasten luontoleireistä ja lapset pelasivat lintupeliä. Edellisiltaisen linturetken jälkeen muistui vielä hyvin mieleen muun muassa se, miksi linnut laulavat.

Leireillä muun muassa nukuttiin teltoissa, retkeiltiin, tehtiin vesitutkimusta, vierailtiin maatilalla, kerättiin hyötykasveja, kalastettiin, taiteiltiin, leikittiin hauskoja leikkejä, laulettiin lauluja iltanuotiolla ja myös hiljennyttiin luonnon helmassa.

Säät suosivat etenkin ensimmäistä leiriä, joka tapahtui heti kesäloman ensimmäisellä viikolla 4. – 8.6. Aurinko porotti välillä vähän liiankin kuumasti. Toisella leiriviikolla 11. – 15.6. sää oli hiukan epävakaisempaa, mutta onneksi sade ei leirimenoa hidastanut.

Johanna Riihimäki ja Alessa Pentinmikko pyydystämässä vesieläimiä.

Tänä kesänä Luonto-Liiton Keski-Suomen piirin luontoleireille osallistui yhteensä neljäkymmentä 7 – 13 -vuotiasta lasta. Osa lapsista oli jo vanhoja konkareita ja osa ihan ensikertalaisia. Kaikki suoriutuivat leiriviikosta kuitenkin mainiosti.

Putkilahden Koulupuisto ympäristöineen on loistava paikka luontoleirien järjestämiseen. Itse kylätalon puitteet ovat loistavat. Lisäksi läheltä löytyy niin upeaa luontoa, hyvä uimaranta, asiantunteva luonto-opas, kuin loistava lähikauppa hyvine palveluineenkin. Leiriväki kiittää kaikkia mukavista viikoista. Ensi kesänä tavataan taas!

PAULA TULPPO
LEIRINJOHTAJA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 7/heinäkuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke