www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Laajan kierroksen jälkeen kotikylän könnäälle

Ilari Rantanen, vaimonsa Saija Kangas ja kolmivuotias Roni ovat purkamassa polttopuita vajaan syyskuun ensimmäisen päivän iltana. Puuhakas poika pistelee kuormaa tyhjäksi muiden mukana, välillä treenaa pään yli heittoa klavulla.

Perhe on muuttanut kuluvana vuonna Ilarin vaarin, Rantasen Eeron entiseen taloon aivan Putkilahden keskikylällä, Virransalmen läheisyydessä. Edesmennyt Eero-vaari oli Ilarille läheinen pienestä pitäen; hän on Rantasen Oivan poika ja asunut tällä kylällä jo aiemmin.

Ilari ja Saija ovat olleet jo jonkin aikaa yhdessä: edellinen koti oli Muuramessa muutaman vuoden ajan, sitä ennen asuttiin kuusi vuotta pääkaupunkiseudulla, Vantaalla. Ilari tekee työkseen monenlaisia rakennusalan töitä, hän on rakennusmestari. Myös muurarinhommat käyvät sekä rakennuspiirustusten teko. Saija Kangas on kotoisin Kivisuon suunnalta, Hollan talosta. Saija on tällä haavaa harjoittelijana Kivisuon entisen kurssikeskuksen tiloissa toimivassa Perinneovet –yrityksessä ja hän on koulutukseltaan puuseppä.

Vapaa-ajasta kysyttäessä Ilari naurahtaa ja tuumaa: ”rakentaminen…”, mikä vastaus olisi tämän kirjoittajallekin tyypillinen. Pariskunnalla on Lapissa vapaa-ajanasunnon työmaa, mutta työn lomassa joudetaan tietysti välillä kalalle ja tunturiin. Vaeltaminen, laskettelu ja hiihto kuuluvat sitä myötä luontevasti harrastusten valikoimaan.

Tervetuloa lisäämään kylänraitin elämän ääniä sekä takaisin Putkilahteen!

TIMO SUOMINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke