www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Baari Voitto osoitti tarpeellisuutensa

Viime syksynä uusissa käsissä aloittanut Virran Puoti tunnetaan nykyisin myös Baari Voitosta, joka palvelee saman katon alla kyläkaupan kanssa. Kesäkauden alussa baarin kupeeseen avattiin hulppea terassi, jonka ohjelmalliset illat elävöittivät kesäkautta entisestään.

”Kesän aikana järjestettiin kaikkiaan kymmenkunta erilaista tapahtumaa, joille näytti olevan selkeä tilaus. Esimerkiksi karaoke sopi ympäristöön hyvin ja väkeä oli niin, että laidat notkuivat. Laulamisen ohella myös ruokaan liittyvät teemaillat kiinnostivat”, kertoo kauppias Tarja Vilhuniemi. Kulinaristeille oli tarjolla muun muassa villisikarosvopaistia ja loimulohta.

Ohjelmalliset illat ovat Baari Voiton kesäterassin suola. Matin karaoke kiinnosti kaiken ikäisiä laulajia.

Virallisesti kesän terassikausi päättyy Hananhakijaisiin syyskuun toisena lauantaina. Talvella Voitossa keskitytään kahvilatoimintaan.

”Kesän ei voi sanoa olleen taloudellisesti voitokas, mutta se osoitti baarin tarpeellisuuden. Lähivuosina se tulee tukemaan kyläkaupan pyörittämistä, kunhan investoinnit saadaan kuoletettua. Elinehto on monipuolistuminen, sillä päivittäistavarapuoli ei yksin riitä kaupan ylläpitämiseen”, Vilhuniemi sanoo. Ensi kesälle hän lupaa perinteen jatkumista ja mahdollisesti jotain uudistustakin.

”Ohjelmalliset illat ovat joka tapauksessa kaiken a ja o. Niiden sosiaalinen merkitys on valtava.”

PEKKA SUOMÄKI

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 9/syyskuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke