www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Laulun iloa Putkilahden koululla

Putkilahden koulu on paikka, jossa laululla on kautta historiansa ajan ollut vankka sija. Lokakuisena iltana 26.10. joukko kylämme laulun ystäviä kokoontui jatkamaan perinteitä koulun suojiin nyt yhteislaulun merkeissä.

“Katu täyttyy askelista, elämä on kuolemista. Pane käsi käteen, ollaan hiljaa...".
Juice Leskisen laulua Syksyn sävel laulamassa Uolevi Turunen (oik.), Teivas Oksala, Hilkka Oksala, Heljä Taavitsainen ja Aune Turunen.
Kuva: Veikko Riikonen

Yhteislaulutilaisuus vaatii onnistuakseen hyvin suunnitellun ohjelman, joka sisältää kaikille tuttuja lauluja sekä ennen kaikkea osaavat vetäjät. Tässä lauluillassa kaikki tämä onnistui hyvin. Timo Suominen oli huolehtinut siitä, että kaikille riitti laulujen sanamonisteita ja sen lisäksi hän heijasti koneillaan sanat ja nuotit taululta luettaviksi. Uusiin Putkilahden asukkaisiin lukeutuva rouva Marjo Merivirta sai erinomaisella pianosäestyksellään houkuteltua kaikki mukanaolijat laulamaan.

Ohjelma koostui kansanlauluista ja kepeistä laulelmista ikivihreisiin iskelmiin, joku uudempikin oli mukana. Koska sanojen kanssa ei ollut vaikeuksia ja sävelmät ennestään tuttuja, kaikki lauloivat suurella innolla täysin palkein.

Laulamisen riemu syntyy sävelten, rytmin ja sanojen yhteispunoksista, niillä on kyky temmata laulaja mukaansa niihin tunnelmiin, joista lauluissa kerrotaan.

Oman varsin värikkään lisänsä lauluiltaan toivat professori Teivas Oksalan hauskat ja osuvat puheenvuorot laulujen lomassa. Oli mukavaa kuulla hänen ajatuksiaan laulujen taustoista, sanoituksista ja sävellyksistä. Hän ilahdutti mukanaolijoita myös muutamilla latinankielellä laulamillaan laulunsäkeillä.

Illan päätteeksi saatiin kuulla Marjo Merivirran kauniisti laulamana Täällä pohjantähden alla.

Kaikkien lauluiltaan osallistuneiden yhteinen toivomus oli: Lauluiltoja lisää!

AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke