www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Jooga

Putkilahden vanhalla koululla on alettu taas harrastaa joogaa. Jooga on ollut ihmisten suosiossa jo usean vuosisadan ajan ja tätä nykyä suosio nousee nousemistaan. Joogatyyppejä on useita: Astanga jooga, Hathajooga, Sahaja jooga ja paljon muita. Kaikki nämä eroavat toisistaan tietyillä asteilla. On otettava huomioon, että ihmiset haluavat eri asioita liikunnaltaan, jonka vuoksi sovellamme näitä edellämainittuja joogatyyppejä todella paljon. Olen myös huomioinut sen, että tietyt liikkeet ja asennot eivät sovi kaikille ihmisille, joten teemme ne heille sopiviksi.

Monet ihmettelevätkin suuresti, että miksi ihmeessä ihmiset harrastavat joogaa, ja miksi se on muka niin suosittua? Ja, että jos nyt alan harrastamaan joogaa, niin eikö sitä pitäisi sitten harrastaa kaikennäköistä hömppää, kuten kumartaa viisi kertaa päivässä ja herätä aina ennen kukonlaulua meditoimaan. Kyllä vain, ennen se oli niin, mutta ei enää. Nykyään, melkein joka puolella maailmaa jooga on harrastus muiden joukossa, ja yleisin syy siihen, miksi ihmiset harrastavat joogaa, on se, että riski sairastua syöpään, verisuonitauteihin, diabetekseen tai muihin vakaviin sairauksiin vähenee. On myös totta, että jooga auttaa rentoutumaan, ja ehkäisemään lihasjännitystä.

Kun olen sivusilmällä seurannut jooga- oppilaitani Putkilahdessa, voin sanoa olevani hyvin tyytyväinen. Mukaan on tullut porukkaa myös naapurikunnalta ja kaikki selvästi yrittävät parhaansa. Meillä on kepeä tunne joogaillessa, nauramme ja otamme asian rennosti. Ei meidän tarvitse kipristellä ja tulla jännittyneinä tunnille ajatellen: Mitä jos en osaakaan. Kaikki ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan! Harrastamme siis joogaa Putkilahden vanhalla koululla Maanantaisin kello 19-20. Tervetuloa mukaan!

CINDY JOKINEN/JOOGA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke