www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Terveiset Ikaalisista

Opiskelen tällä hetkellä Ikaalisten Kasi- ja Taideteollisen oppilaitoksen eli Ikatan Huonekalurestaurointi linjalla kolmatta vuotta ja kevään korvalla olisi tarkoituksena valmistua huonekalurestaurointi artesaaniksi. Lukion jälkeen välivuotena Jyväskylän Kristillisen opiston opinto-ohjaajan kanssa haimme minulle alaa, jossa yhdistyisi lempiaineeni historia ja käsillä tekeminen. Silloin internetin opintosivuilla törmäsin Ikataan ja hain tänne, sitten syksyllä 2005 aloitin opiskelun.

Koulussa olemme opiskelleet niin teoriassa kuin myös käytännössä mm. erilaisista materiaaleista, perinteisiä työmenetelmiä, perinteistä pintakäsittelyä, verhoilua, koristemaalausta.

Aiemmin olin tehnyt viimeksi yläasteella vanerisen ovikellon kotelon, joten kaikenlaista uutta on opiskeltu. Oikeastaan monet asiat joita olemme opiskelleet, ovat olleet päivänselviä asioita vielä jokin aika sitten, mutta nykyihminen on oppinut selviämään ilman kotitekoista öljymaalia kun kaupasta saa valmiitakin maaleja.

Opiskeluihini Ikaalisissa on kuulunut myös kansainvälinen vaihtojakso Venäjällä. Koulullamme on monia kansainvälisiä projekteja eripuolilla maailmaa ja yksi yhteistyökoulu on Restaurer-koulu Pietarissa. Ensin olin orientaatioviikon viime keväänä ja nyt neljä viikkoa lokakuussa. Pietarissa opiskelin kaksi viikkoa perinteistä venäläistä koristemaalausta ja kaksi viikkoa tutustuin puuosastolla intarsia töihin. Huolimatta siitä, että ymmärrän venäjänkielestä vain hieman alkeita vaihtojakso onnistui hyvin.

Tällä hetkellä aloittelen lopputyöni tekemistä. Kyseessä on kokonaisuus Putkilahdesta kotoisin olevia talonpoikaisesineitä. Perheeni pitkästä sukuhistoriasta Putkilahdessa johtuen lopputyö oli helppo löytää ihan omista nurkista. Taitaa sitä kyllä jäädä vielä lisää restauroitavaa valmistumisen jälkeenkin.

Hyvää syksyä Putkilahteen!

NIINA NIININEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2007]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke