www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

UUTEEN VUOTEEN HYVIN TOIVEIN

Menneen ja tulevan vuoden rajapyykillä katsotaan toiveikkain mielin tulevaisuuteen. Mennyt vuosi on eletty iloineen ja murheineen ja uuteen astutaan uusin toivein.

Kersti Bergroth sanoo: ”Ei voi olla uskomatta, että uusi vuosi tulee olemaan parempi kuin vanha! – Eikä tämä haave ole väärä! Tulevaisuus on aina hyvä, olkoon se minkälainen tahansa. Aina se antaa sitä, mitä me tarvitsemme ja salaisesti tahdomme. Aina se siunaa meitä oikeilla lahjoilla.”

Nämä Kersti Bergrothin rohkaisevat sanat sopivat saatteeksi aloittaessamme uutta vuotta.

Usko tulevaisuuteen on mahtava voima. Se pystyy kantamaan vaikeidenkin esteiden yli. Kun ajattelemme isänmaamme itsenäisyyden alkutaivalta ja kuluneita 90 vuotta, näemme selvästi, kuinka usko hyvään tulevaisuuteen on vaikeuksista huolimatta säilynyt lujana. Varmaankin meitä on siunattu oikeilla lahjoilla.

Putkilahden kylälläkin aloitetaan uusi vuosi uskoen hyvään tulevaisuuteen. Tosin vuoden 2009 aikana mahdollisesti toteutuva Korpilahden kunnan liittyminen Jyväskylän kaupunkiin herättää kyläläisten keskuudessa monia kysymyksiä tulevaisuudestamme. Pääosin uskotaan kuitenkin olojemme säilyvän ennallaan eikä suuria muutoksia elinehtoihimme ole odotettavissa. Aika antaa kysymyksiimme aikanaan oikeat vastaukset, etukäteen niitä ei kannata murehtia.

Tällä hetkellä meidän lahjojamme ovat ennen kaikkea rauha ja sopuisuus kylällämme. Saamme elää turvallisessa ympäristössä tuttujen ihmisten läheisyydessä. Erikoisen onnekkaita olemme omasta kyläkaupastamme, sen hyvistä palveluista ja muutoinkin asukkaita yhdistävästä toiminnasta. Monien ilonaiheiden joukossa kylällämme herättää iloa myös monenlaisen seuratoiminnan elpyminen: on seurakunnan, nuorisoseuran, kyläseuran ja urheiluseuran toisiaan tukevaa toimintaa. Varsin ilahduttavaa tässä on lasten ja nuorten mukanaolo toiminnoissa. Se valaa uutta uskoa hyvään tulevaisuuteen.

Kylälehtemme tulee alkaneenakin vuonna ilmestymään kerran kuussa ja uudenvuodentoiveenamme on, että saamme kertoa lehtemme sivuilla monista valoisista tulevaisuudennäkymistä Putkilahdessa.

ONNELLISTA VUOTTA 2008!

Aune Turunen

[Putkilahden kylälehden 1/tammikuu 2008 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke