www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Kinkerit Salmelassa

Kaunis pilvipouta oli saanut paljon ihmisiä liikkeelle 30.1.2008, kun kokoonnuimme Salmelaan kinkereille. Paikalla oli yhteensä 26 henkeä. Tilaisuus alkoi puolilta päivin pastori Antti Koiviston tervetuliaispuheella ja alkuvirrellä Ystävä sä lapsien. Kinkereiden aiheena oli: kristinoppi: kahdeksas käsky, ja Raamatunkohta, aihe: Ehtoollinen, Matteus 26: 17-35, sekä uuden virsikirjan liiteosaan tutustuminen.

Pastori Antti Koivisto ja opettaja Vilho Lahtinen Salmelassa 30.1.2008.

Kävimme läpi pastori Koiviston johdolla kinkeriläksyt. Erityisesti pohdittiin ehtoollisen tarkoitusta luterilaisessa kirkossa. Kanttori, opettaja Vilho Lahtinen soitti ja selvitti virsikirjan uutta liiteosaa. Uusien virsien sanoituksia on sovitettu vanhojen tuttujen virsien säveliin ja ne on suunniteltu sopiviksi eri elämäntilanteisiin. Lauloimme uusia virsiä, jonka jälkeen kanttori oikein kehui Putkilahden kinkeriväen laulutaitoa.

Kävimme läpi myös Putkilahden lähetysyhteistyön vastuuhenkilöt. Kylän vanhimpana jatkaa Oiva Saarinen ja lähetysvastaavaksi valittiin Annikki Saarinen, diakoniavastaaviksi tulivat Sirpa ja Paavo Weijo, rahastonhoitajana jatkaa edelleen Aino Riikonen ja sihteerinä Sisko Ruth. Yhteisvastuukeräyksestä huolehtii Aino Riikonen ja Sisko Ruth. Lisäksi Aino Riikonen selvitti vuoden toiminnan ja tilinpäätöksen.

Virallisen ohjelman jälkeen siirryttiin nauttimaan Virpi-emännän valmistamaa höyryävää lohikeittoa. Keiton jälkeen joimme maukkaat kahvit karjalanpiirakoiden kera. Rupattelun lomassa huomasimme ajan kuluneen kolmeen tuntiin, joten rupesimme suunnittelemaan kotiin lähtöä. Kiitos talon väelle ja mukana olleille. Hyvää kevään odotusta kaikille.

SISKO RUTH

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 2/helmikuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke