www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Virtasalmen rantaan asumaan

Hannu Pekkarinen ja Eija Kuikka ovat kesämökkitontin Putkilahteen tuomia. Koivuntaimikkoa kasvavalle Virtasalmen tuntumassa olevalle tontille tultiin töihin v. 2003 ja talkoilla sekä omalla työllä paikalle kohosi mökki, jossa pariskunta on vakituisesti asunut viime elokuulta lähtien. Rantamökki on kahdelle hengelle aivan riittävä mutta tuntuupa sopu sijaa antavan vieraillekin – Turman Irma piipahtaa Osku-koiransa kanssa ja tulee hetkeksi houkutelluksi lettupöytään, koira saa palasen. Hannun kalakaveri Lasse on myös pöydän ääressä ja juttua riittää.

Kalastus ja liikunta ovat molemmille läheisiä harrastuksia, viime kesänä oltiin isommalla porukalla Lapissa, Inarinjärvellä uistelemassa. Yöttömän yön aikaan ei juurikaan yöllä nukuttu: kun koko ajan on valoisaa, ei kellonajalla ole niin väliä. Lapin luonnon lumo on keskikesällä kypsimmillään, lyhyessä ajassa on saatava kaikki kasvamaan ja taas valmistautumaan talvea varten. Yksinkertainen leiri, kalan ja juomaveden antaa järvi, hyvää seuraa, kiireettömyyttä: Lappi kietoo ihmisen nopeasti pauloihinsa eikä päästä irti. Tulevanakin kesänä on reissu tiedossa.

Hannu Pekkarinen ja Eija Kuikka

Molempien lasten jo ollessa pääosin omillaan saattoi asuinpaikan muuton tehdä Putkilahteen, toisenlaiseen ja yhteisöllisempään piiriin. Tietä pitkin pääsee sujuvasti töihin ja harrastusmahdollisuudet ovat aivan omasta aktiivisuudesta kiinni. Eija Kuikka on syntyisin Konnevedeltä ja hän työskentelee Jyväskylässä lähihoitajana, Hannu Pekkarinen on maanrakennusalalla ja lähtöisin Kivijärveltä. Vielä lähtiessään haastattelija saa evästyksen juttuun: Eija ja Hannu haluavat kiittää naapuruston yhteishenkeä ja aivan erityisesti Turman Irman kallisarvoista apua rakennusvuosien aikana.

Tervetuloa kylälle asumaan, Hannu ja Eija!

TERVETULIAISKÄYNNEILLÄ KÄVI
TIMO SUOMINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 3/maaliskuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke