www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Villisikatilan lankalauantai

Pitkien pääsiäispyhien keskellä pääsiäislauantaina 22. maaliskuuta Simolan villisikatilalla järjestettiin nyt jo perinteeksi muodostunut avoimien ovien päivä. Villisikojen elämään tutustumisen lisäksi vierailijat pääsivät kurkistamaan Vanhaan Järvelään, Tarja Simolan lapsuudenkotiin. Asumiskäytön loppumisen jälkeen talo on palvellut lähinnä perunanidätyksen tarpeita, mutta nyt se oli kuurattu ja entisöity erittäin viehättäväksi pienoismuseoksi. Talon esineistö johdatteli kävijää entisaikojen tietokoneettomaan ja televisiottomaan tunnelmaan olkipatjoineen ja pottineen.

Nokikahvipannu valmiusasemiin ja äänekäs kutsu ulos koko maakuntaan. Näin onnistuneet elämykset Simolan villisikatilan keväässä tarjoiltiin kaikille huvittelun haluisille vieraille myös tänä vuonna.

Kodassa runsasta kävijöiden joukkoa emännöivät Tarja Simola ja Silja Ojanen.

Viime vuoden tapaan paikalle oli pyörähtänyt myös muutama Kyöpelinvuoren asukki, joista ainakin yksi nähtiin todistettavasti myös harrastamassa itämaista tanssia. Muutama nuoremman polven edustaja tosin uskaltautui epäilemään noitien aitoutta, eikä allekirjoittaneen korviin ole ainakaan kirjoittamishetkellä kantautunut tietoa siitä, ovatko nämä skeptikot vielä palautuneet rupikonnista ihmismuotoisiksi.

Nälkiintymään noidat eivät apulaisineen vieraita kuitenkaan jättäneet. Kodassa oli tarjolla paahtoleipää ja nokipannukahvia, sekä hurjemmille uskalikoille villisian silmillä höystettyä taikalientä. Makkaranpaisto tapahtui ulkona auringonpaisteessa, sillä sää todellakin suosi tapahtumaa. Siihenastisen talven kylmintä yötä seurannut päivä oli nimittäin selkeä ja aurinkoinen ja pakkastakin oli juuri sopivasti. Varmasti hyvä ilmakin oli osaltaan innostanut ihmisiä kömpimään paikalle, kävijöitä arveltiin olleen reilusti toistasataa.

Vilkkauden huomasi hyvin myyntipöydän takaa, jossa ei pitkiä aikoja tarvinnut tyhjän panttina seisoskella.

TAPAAMISIIN ENSI VUOTEEN!

SILJA OJANEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke