www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Oma koti kullan kallis

Sunnuntaina 2.3.2008 lähti Putkilahdelta muutama aikuinen ja kourallinen lapsia bussilla kohti Helsinkiä. Tätä reissua oli odotettu jo jonkin aikaa ja vatsassa oli perhosia. Koiraihmisiä kun kaikki olimme, niin matkan määränpää oli erityisen mieluinen. Saimme nimittäin mahdollisuuden osallistua "Hurtta & Stara" -ohjelman suoraan lähetykseen 4-kanavan studiolla.

Linja-automme lähti Korpilahdelta aamupäivällä. Auton täytti kaikkiaan 46 ihmistä. Meidän lisäksemme innokkaita koiraihmisiä tuli mm. Jyväskylästä, Äänekoskelta, Jämsästä ja Hämeenlinnasta. Ja niin kuin laulussakin sanotaan: Linja-autossa on myös tunnelmaa!!! Iloinen puheensorina pulppusi. Bussiemännän tarjoamat matkaeväät maistuivat niin isoille kuin pienillekin matkustajille. Pientä jännitystä oli ilmassa. Paikalla istuminen tuntui välillä ihan mahdottomalta, ainakin meidän Robertista. Hän kävi monta kertaa kävelyllä bussin käytävällä. Tunnelma oli korkealla ja matkustaminen hienoa.

Iltapäivällä olimmekin jo Helsingissä ja menimme koko porukka ruokailemaan. Meitä varten oli pöydät kauniisti katettu ja ruoan tuoksukin jo houkutteli. Omat annoksemme otettuamme istuimme pöydän ääreen. Robert pyöritteli lihapullia lautasellaan ja puhua höpötteli koko ajan. Riikosen Marja siihen sitten sanoi, että: "Pistähän poika nyt niitä lihapullia sitä ääntä kohti!" Robert katsoi minua tiukasti silmiin ja tokaisi: "Äiti, miksi tuo Riikosen Marja koko ajan komentaa?" Me saimme naurettua tuosta lohkaisusta aika hyvät naurut. Emma taas huomasi pöydällä ihanan jälkiruoan, nimittäin suklaamousse-kakun. Silmät loistaen sitä sitten haettiin. Voihan nam, ruoka kaikkinensa oli oikein hyvää ja sitä seurasikin hyvä ja levollinen mieli. Viimein koitti se hetki, että lähdimme bussillamme kohti tv-studiota. Naisilla kävi käsilaukuissaan vilske. Huulipunaa täytyi laittaa ja hiuksetkin harjata, jos vaikka oma naama pääsisi tv-kameran eteen. Emma-tyttö asetteli uutta keväänvihreää huiviaan kaulaansa ja sipaisi omaa huulikiiltoaan: "Äiti, onko nyt hyvin?" Studion ovista sisään päästyämme kävi lopulta niin, että Putkilahtea edustamaan pääkatsomoon pääsivät kylämme tytöt Riikoska ja Emma. Kyllä kannatti kaunistautuminen, vaikkakin he näkyivät tv:n kuvassa kaukaisina hahmoina.

"Hurtta & Staran" koirat olivat niin ihania ja valloittavia. Jokainen erilainen ja omanlaisensa, niin kuin niitä ohjaavat julkkiksetkin. Kaikki osallistujat saivat mahtavat aplodit ja paljon kannustusta. Taisimme löytää varmasti kaikki omat suosikkimme kisasta. Vieressäni istunut Robert selosti koko ajan kuin papupata, mitä kisassa tapahtui. Kaiken kuuli myös vieressäni istunut rouva, jota kovasti huvitti pojan puheet. Mikään juttu ei meiltä jäänyt informoimatta, kiitos Robertin. Nauhoitusten loputtua tähtipari Hukka ja Jukka tulivat yleisön hellittäviksi. Koiraa käytiin sitten rapsuttamassa ja halaamassa. Onnellisia pieniä ihmisiä tuli vastaan, pusujakin Hukka-koira oli jaellut.

Olikin jo pimeää, kun istuimme taas bussissa matkalla kohti kotia. Moni kertasi vielä mielessään illan tapahtumia. Kaikilla oli hymy herkässä ja hiukan haukotusta huulilla. "Kiitos äiti, että otit meidät mukaan... maailman paras päivä!", sanoi Robert ja antoi minulle vielä pusun ja halin. Nukkumatti heitti unihiekkaa monien silmiin ja autossa alkoi olla hiljaista. Itselläni oli hyvä mieli ja päällimmäisenä ajatus omasta kodista ja pehmeästä peitosta. Kotona vastassa olisi heti ovella oma hurtta, ei se aviomies, vaan koiramme Koda. Niin mukavaa kun onkaan matkustaa, käydä eri paikoissa, niin kotiin on aina ihana tulla. Oma koti kullan kallis!

RAIKASTA KEVÄÄN ODOTUSTA KAIKILLE
TERVEISIN MARJO MERIVIRTA

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 4/huhtikuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke