www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Virran Puotiin uudet kauppiaat

Kesän kynnyksellä Virran Puoti on saanut uudet kauppiaat. Tarja Vilhuniemen työtä jatkavat Marita Kivinen ja Jyrki Suomalainen.

Ajatus kyläkauppiaiksi ryhtymisestä syntyi heille kummankin elämäntilanteen käännöskohdassa. Entisen elämänvaiheen jäädessä taakse uuden aloittaminen tuntui hyvältä päätökseltä: haluttiin asua maaseudulla ja tehdä omaa työtä yhdessä. Nyt tämä kaikki on toteutumassa, kun yhteinen mielenkiintoinen työkohde on löytynyt Putkilahdesta ja asunto lähiseudulta Tammijärveltä.

Kyläkaupanpito on sekä Jyrkille että Maritalle uusi ala. Kummallakin heillä on taustallaan varsin paljon erilaista osaamista ja monipuolista kokemusta työelämästä. Marita on ammatiltaan kemisti. Hänellä on myös kosketusta opetustyöhön. Uudelleen kouluttautumisensa jälkeen hän on toiminut viimeaikoina Jyväskylässä vyöhyketerapeuttiyrittäjänä. Jyrkillä puolestaan on laajaa omakohtaista kokemusta maatalousyrittäjyydestä, tilausravintolan pidosta sekä ohjelmapalveluiden ja elämysmatkojen järjestelyistä. Näitä molempien osaamisia ja taitoja saattaisi olla mahdollista hyödyntää aikanaan myös Putkilahdessa kauppatoiminnan ohella.

Virran Puoti kuuluu edelleenkin Vihuri Oy:n Tarmo-kauppaketjuun. Tavaravalikoima pysyy ennallaan, joskin pieniä vivahteita niihin saattaa löytyä lisää. Tarkoituksena on tuoda kauppaan eloa mm. viherkasvimyynnillä. Polttoainejakelu jatkuu ainakin näillä näkymin ja myös kotiinkuljetukset toimivat jatkossakin. Kaupan yhteydessä olevaa terassia laajennetaan ja sinne tulee myyntipiste. Kahvilatoiminta jatkuu entiseen tapaan, uutuutena ovat B-oikeudet. Myöhemmin tulevaisuudessa on tarkoitus järjestää myös ruokapalveluja terassille, esimerkiksi riistaruokia, loimulohta, rosvopaistia yms..

Uudet kyläkauppiaamme ovat aloittaneet kauppiasuransa iloisin ja luottavaisin mielin. Uusi yritys on heille mieleinen haaste. Mukavaa on sekin, että kesän aikana omat lapset ovat lupautuneet tulemaan harjoittelijoiksi kauppatyöhön. Kaupankäynnin kaikinpuolisen alkuun saattamisen jälkeen Maritalla ja Jyrkillä on mielessään monia hyviä ideoita kylämme elämän virkistämiseksi. He odottavat myös, että asiakkaat esittäisivät heille omia toivomuksiaan kaupankäynnin ja erilaisten palvelujen suhteen.

Putkilahdessa iloitaan siitä, että kaupan toiminta kylällä jatkuu katkeamatta. Erittäin merkittävä vastuu kaupan menestymisestä on myös asiakkailla. On tärkeätä asioida omassa kyläkaupassamme uskollisesti; näin voimme turvata kaupan palvelut jatkossakin.

Putkilahden Kylälehti välittää uusille kauppiaillemme koko kylän puolesta lämpimät tervetulotoivotukset!

AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 5/toukokuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke