www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

KESÄ JA MENOT

On allamme viherjä maa
ja päällämme sininen taivas,
ja läntinen lehtistä laaksoa soittaa
lintujen laulaess´. (A. Kivi)

Kesä on useimmille ihmisistä se kaikkein mieluisin vuodenaika, jota odotetaan hartaasti. Talvella tehdään monenlaisia suunnitelmia kesän varalle. Yleensä ne liittyvät omaan olemiseen, mitä tehdään, minne mennään jne..

Putkilahden tarjoamat kesämenot eivät rasita kenenkään loman viettoa liiaksi. Jotakin meillä kuitenkin tapahtuu.

Kylämme suurin kesätapahtuma on Putkilahti Jazz, joka on Tapio Leinon ideoima lahja putkilahtisille. Jazzien soittajat ovat Leinon muusikkoystäviä, jotka ovat vuodesta toiseen uskollisesti pysyneet mukana tapahtumassa. Tämä on erittäin huomionarvoinen asia. Merkittävää on myös se, että Leino on joka kesä onnistunut saamaan jonkun uuden soittajaryhmän tai solistin mukaan Putkilahteen. Putkilahti Jazz on elänyt nyt täyden vuosikymmenen ja rikastuttanut kylämme elämää ja mainetta suurenmoisella tavalla. Suurkiitos tästä Tapio Leinolle muusikkoystävineen!

Putkilahden kesään kuuluu myös perinteiset Nuorisoseuran juhannusiltamat näytelmineen ja muine ohjelmineen. Pentti Könnön luotsaaman Nuorisoseuran toiminta on virkistynyt viime vuosina huomattavasti. On hienoa, että kylältä löytyy ihmisiä, jotka antavat aikaansa ja voimiaan yhteisen viihtymisen hyväksi.

Heinäkuussa Putkilahden kylätalolla on monipuolisen kulttuuripersoona Kerttu Weijon ja hänen isänsä Osmo Salmisen taiteen yhteisnäyttely. Tähän näyttelyyn kannattaa tulla kauempaakin, sillä esillä olevat työt tarjoavat voimakkaan elämyksen taiteesta, joissa yhdistyy sekä sydän että mieli.

Putkilahdesta on lyhyt matka osallistua myös Korpilahden kirkolla pidettäviin tapahtumiin. Tässä muutamia menovinkkejä. Kirkonkylän satamassa on 28.6. Vesiturvallisuuspäivät, Palvipäivät ovat 11. – 12.7. ja 12.7. Korpilahden kesäteatteri esittää Olli Soinin ohjaaman näytelmän Suomen hevonen. Kylä Kelpaa - asumismessut ovat 6. – 13.7. Huomattavin kulttuuritapahtuma Korpilahdella on Jyväskylän Kesän Avajaiskonsertit Korpilahden kirkossa 8. – 9.7.2008.

AURINGON LÄMPÖÄ JA ILOISTA KESÄÄ KAIKILLE!

Aune Turunen

[Putkilahden kylälehden 6/kesäkuu 2008 pääkirjoitus]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke