www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Vaaliajatuksia Jyväskylästä käsin

Tervehdys Putkilahti-lehden lukijoille täältä tulevan kotikuntanne Jyväskylän ydinkeskustasta. Pari vuotta on vierähtänyt totuttelemalla jyväskyläläiseksi enkä tuota oikein vieläkään taida olla. Ei silti korpilahtelaiseksi itsensä tunteminen karjalaistytöltä vei vajaan kaksikymmentä vuotta, joten vielä ei siis ole toivo menetetty.

Haluan heittää muutaman sanan mietittäväksi kuntavaaleihin liittyen ja samalla korostaa äänestämisen tärkeyttä tulevissa vaaleissa. Monet muistavat, että Korpilahden liittymisestä Jyväskylään käytiin ja taidetaan vieläkin käydä jonkinlaista käden vääntöä. Asialla on hyviä ja huonojakin puolia, mutta päätökset siltä osin on tehty ja nyt on aika valita edunvalvojat niin ihmisten asioiden kuin asuinalueidenkin puolesta. Putkilahti on täältä ydinkeskustasta nähden kaukana mutta täällä tunnettu kylä. Toisin kuin esim. Saalahti tai Synsiä. Kylän toimintaperiaatteita tai tarpeita ei kuitenkaan tunneta eikä tiedetä, maisemat ovat kyllä tuttuja ja Vaaruvuori mielessä. Nyt tarvitaan kaupungin päätöksentekijöiden joukkoon alueellisia asiantuntijoita, jotka ovat valmiita lyömään itsensä likoon oman alueen asioiden puolesta ja sitä kautta myös ihmisten hyvinvoinnin turvaajiksi. Äänestämällä oman alueen ehdokasta joko Vespuolelta tai Korpilahdelta ylipäätään, mahdollistat edellä mainitun edunvalvonnan toteutumisen.

Jyväskylässä osataan kuntapolitiikassa hoitaa homma kotiin ja valitettavasti pienempien alueiden kustannuksella säästöjä tavoitellen. Uuden Jyväskylän kaupunginvaltuustoon, hallitukseen ja lautakuntiin tarvitaan nyt runsaasti niin korpilahtelaisia kuin Jyväskylän maalaiskunnankin alueelta tulevia päätöksentekijöitä, jotta alueellinen palvelutarjonta ja kehittämistyö turvataan.

Älä jätä ääntäsi käyttämättä !

Hyvää syksyn jatkoa Putkilahti-lehden lukijoille !

ANNE-MARIA PERTTULA
ENTINEN PUTKILAHTINEN,
NYKYINEN KORTEPOHJALAINEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 10/lokakuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke