www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Pirkko Weijon työ kunnanvaltuutettuna jatkuu Jyväskylän kaupunginvaltuustossa

Lokakuun kunnallisvaaleissa Jyväskylän kaupunginvaltuustoon valitulla Pirkko Weijolla on takanaan pitkä kokemus kunnanvaltuutettuna. Korpilahden politiikkaan hän tuli mukaan v.1976. Kymmenen vuoden ajan hän on toiminut kunnanvaltuuston puheenjohtajana ja nyt viimeksi 1.varapuheenjohtajana. Lisäksi hän on ollut mukana kunnanhallituksessa, lukuisissa lautakunnissa, Keski-Suomen Maakuntaliiton hallituksessa ja valtuustossa edelleenkin, läänin neuvottelukunnassa, Kärkisten sillan suunnittelu- ja siltamaksutyöryhmissä sekä monen monissa erilaisissa luottamustehtävissä kotikylällään ja seurakunnassa. Ammatiltaan hän on opettaja ja maaseutuyrittäjä. Nykyisin hän on eläkkeellä.

Pirkko Weijo

Kysymykseen, miksi hän päätti lähteä vielä ehdokkaaksi kunnallisvaaleihin, Pirkko Weijo vastaa:

– Lähdin ehdokkaaksi, jotta näkisin, että kaikki sovittu pitää kuntaliitoksessa loppuun asti. Nyt minulla on siihen tilaisuus! Kiitos siitä kuuluu äänestäjilleni!

Valtuustotyö vaatii paljon aikaa, työtä ja myös matkoja. Tulevaisuudessa valtuusto tulee kokoontumaan Jyväskylän kaupungintalolla. Pirkko Weijo kertoo saavansa aikansa riittämään elämällä säännöllisesti, jotta pysyisi terveenä. Hän menee ajoissa nukkumaan ja tekee aina viikonloppuna suunnitelman seuraavan viikon ohjelmasta. Päivisin hänen ohjelmaansa kuuluu 2-vuotiaan tyttärentyttären hoito ja sen lisäksi iltapäivisin Veijon talon työt. Illalla on sitten kokoukset.
– Kaikki työni ovat oikein mielenkiintoisia ja innostavia, sanoo hän.

Uuden Jyväskylän tärkeimmäksi tavoitteeksi Pirkko Weijo määrittelee ihmisten hyvinvoinnin.

– Siihen kuuluu maaseudun ja kaupungin pitäminen elävänä omilla tavoillaan. Lähipalvelujen turvaaminen niin, että ihmiset voivat asua alueemme laitoja myöten. Se tarkoittaa hyviä teitä, laajakaistoja ja vesi- ja viemärijärjestelmiä sekä jonkinasteisia joukkoliikennepalveluja, palvelulinjoja tms.

Pirkko Weijo on ainoa valtuutettu Vespuolen alueelta. Hän lupaa:

– Tulen ottamaan esiin Vespuolen, Jyväskylän ainoan saaristo-osa-alueen kehittämisen ja palvelujen turvaamisen pitkälle tulevaisuuteen. Vespuolen alue on helmi tässä kuntaliitosnauhassa: Vuoden kylät, kylien kulttuurimaisemat, luontopolut, Vaarunvuoret, Kärkisten sillat jne.. Jos Jyväskylä aikoo käyttää saaristo-osakaupungin statusta, kyllä se silloin huolehtii myös ainutlaatuisesta alueestaan.

Vespuolella ollaan tyytyväisiä, että saimme kokeneen ja alueemme asioita hyvin tuntevan edustajan Jyväskylän kaupunginvaltuustoon. Toivotamme Pirkko Weijolle voimia ja parhainta menestystä vaativassa luottamustoimessaan.

HAASTATTELU JA KUVA: AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke