www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Putkilahden puuhakerho

Keskiviikkoiltana Putkilahden koululla ei ole hiljaista. Vilkas lapsijoukko juoksee pihalla pelaten jalkapalloa. Välillä vaihdetaan peliä tai mennään sisälle touhuamaan. Kuuluu riemun kiljahduksia kun hippa yrittää saada jonkun kiinni. Sisälläkin voi leikkiä vauhdikkaita leikkejä salissa tai pelata rauhallisemmin lautapelejä. Välillä askarrellaan, piirretään tai vaikka leivotaan.

Putkilahden puuhakerholaiset ohjaajiensa kanssa.

Aloitin syyskuun alussa 4H-kerhon vetäjänä täällä Putkilahdessa. Aluksi jännitti paljon. Pohdin mitä puuhaa kerhoon keksin ja miten saan kerhosta mukavan ja innostavan. Ensimmäisen kerran jälkeen ei enää jännittänyt ja onneksi joka kerralle on löytynyt tekemistä. Olemme leiponeet omenapiirakkaa ja kääretorttua, taitelleet paperista, piirtäneet, näytelleet ja pelailleet pelejä. Luulenpa, että ainakin leipomista on vielä tälle vuodelle luvassa, ainakin pizzasta on ollut puhetta ja piparit varmaan maistuvat jokaiselle kerholaiselle.

Apuohjaajana kerhossa toimii vanhin tyttäreni. Yhdessä onkin helpompi keksiä ohjelmaa eri kerroille ja on helpompi ohjata myös haastavampia asioita kun on toinen käsipari apuna. Jos jotain saisi ohjaaja toivoa, niin muutaman kerholaisen lisää. Tällä hetkellä puolet puuhakerholaisista on omia lapsiani ja sekaan kyllä mahtuisi hyvin lisää innokkaita tyttöjä sekä poikia. Putkilahden puuhakerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 17:00-18:30 Putkilahden koululla ja on tarkoitettu yli 6-vuotiaille.

METTE TOIKKANEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 11/marraskuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke