www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Joulutervehdys

Päivät lyhentyvät ja valo luonnossa vähenee. Ei ole pitkä auringon käväisy taivaan sivulla keskipäivän molemmin puolin. Jäljelle jää vain hämärä ja pimeys. Nykyisinä talvina ahdistavan usein lumeton pimeys. Onneksi syttyvät valot. Adventti sytyttää kylien hämärät täyteen valoja ja joulun odotusta.

Joulun tunnelmasta meidän kannattaa nauttia. Sen valoista, tuoksuista, perinteistä, läheisistä joita voimme jouluna muistaa ja tavata. Mutta entä jos joulu näyttäytyy vain ulkoisena, etäisenä sumuna. Askareina, jotka täytyy suorittaa, vaikka sydän ei ole mukana. Jos sydämessä on vain harmautta, tyhjyyttä ja pimeyttä.

Ehkä lähestyt joulua ilman rakasta ihmistä. Ihmistä, jonka kanssa olet jakanut lukemattomat joulut. Nyt hän on poissa. Kaikki tuntuu muuttuneen, kun tuota ihmistä ei enää ole. On vain kaipaus, joka tuntuu juuri jouluna erityisen kipeältä. Kynttilä täytyy laskea kuuraisen hautakiven edustalle.

Ehkä lähestyt joulua viha, katkeruus ja kateus sydämessä. Olet pettynyt lähimmäisiin ja koko elämään. Tässäkö tämä kaikki lopulta oli? Viha ja katkeruus hävittää myös läheisten jouluilon. Lastenkin, vaikka siinä on sentään voimaa.

Ehkä lähestyt joulua pelon vallassa. Kuinka tämä joulu menee? Onko minun ja läheisieni elämä turvattu joulunaikana ja sen jälkeen? Koristeet ovat ja kinkku kypsyy. Joulun puitteet latistaa vain pelko.

Silloin kun elämä tuntuu olevan umpikujassa, joulun sanoman ydin voi kirkastua uudella tavalla.

“Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus. Sinä teet runsaaksi riemun, annat suuren ilon.” Näin ennusti profeetta Jesaja joulun lapsesta, joka myöhemmin syntyi Betlehemin seimeen.

Vapahtaja, tuo ilon, rauhan ja sovinnon tuoja elää tänäkin jouluna. Jumalan seurakunnasta julistetussa elävässä Jumalan Sanassa surullinen, katkera ja pelokas voi omistaa hänet iloksi, sovinnoksi ja rauhaksi. Silloin syttyy lämmin jouluvalo sydämessä. Ei itse sytytetty, vaan lahjaksi saatu. Taivaasta.

SIUNATTUA JOULUNAIKAA KORPILAHDEN SEURAKUNNAN PUOLESTA,
ANTTI KOIVISTO

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 12/joulukuu 2008]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke