www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Marjo Merivirta on uusi kyläseuran puheenjohtaja

Putkilahden kyläseura ry:n säännöissä sanotaan, että seuran toimintaa suunnittelee ja johtaa syyskokouksessa valittava johtokunta, johon kuuluu kahdeksi vuodeksi kerrallaan valittu puheenjohtaja, sekä kuusi jäsentä ja kolme varajäsentä. Jäsenistä vuosittain puolet on erovuorossa. Johtokunnan puheenjohtajana voi toimia sama henkilö enintään kaksi toimikautta peräkkäin.

Sunnuntaina 30.11.2008 pidetyssä kyläseuran syyskokouksessa valittiin seuralle uusi puheenjohtaja ansiokkaasti kyläseuraa neljä vuotta luotsanneen Timo Suomisen tilalle. Valituksi tuli Marjo Merivirta.

Marjo Merivirta

Muuramesta kotoisin oleva Marjo on asunut Putkilahdessa vuodesta 2006 saakka. Hänen perheeseensä kuuluu aviomies sekä 9 ja 7 -vuotiaat lapset. Marjo työskentelee Tammijärven koululla kouluavustajana ja iltapäiväkerhon vastaavana ohjaajana. Hän kertoo pitävänsä työstään paljon. Se on hänen mielestään vaihtelevaa ja haastavaa. Marjon harrastuksiin kuuluu lenkkeily yksivuotiaan Espanjan vesikoiran, Kodan kanssa. Marjo soittaa myös pianoa ja kitaraa ja pitää kaikenlaisesta näpertelystä. Marjo tunnetaan Putkilahdessa iloisena, avoimena ja luovana ihmisenä, joka innostuu asioihin helposti. Koko Merivirran perhe viihtyy mainiosti Putkilahdessa.

Mitä uusi kyläseuran puheenjohtaja ajattelee kyläseuratoiminnasta?
”Kyläseuran toiminta on mielestäni erittäin tärkeää yhteisöllistä toimintaa. On hienoa, että kylällämme on sillä vahvat perinteet ja aktiiviset ihmiset. On tärkeää, että kyläläisillä on oma fooruminsa, missä kylää kehitetään ja pidetään ajan tasalla.”

Miksi halusit lähteä mukaan toimintaan?
”Lähdin mukaan toimintaan, koska innostun aina asioista, joissa voi vaikuttaa ja olla mukana.”

Mitkä ovat mielestäsi tämänhetkiset kylämme vahvuudet?
”Kylämme vahvuudet omasta mielestäni ovat ehdottomasti: luonto, ihanat ja aidot ihmiset, maaseutu yleensä, lähiruoka, omaleimaiset tapahtumat ja kyläkauppa. Toimivat palvelut ovat kaiken a ja o, jotta kylällä pysytään ja tänne myös muutettaisi.”

Entä heikkoudet?
”Heikkoudet.... hmmm.... ehkä todella hiljaiset talvet siinä mielessä, että mihin ne kaikki ihmiset piiloutuvat??”

Mitkä asiat ovat sinun mielestäsi ensisijaisen tärkeitä Putkilahdessa ajatellen kylän asukkaiden viihtymistä ja hyvinvointia?
”Toimivat palvelut ja elinkeinot ovat ensisijaisen tärkeitä hyvinvoinnin ja viihtymisen kannalta. Kyläläisten ja kesäasukkaiden yhteiset tapaamiset, tapahtumat ja hetket luovat me-henkeä.”

Mikä on suhtautumisesi kulttuuriin? Tarvitaanko kylällämme kulttuuritapahtumia? Esimerkiksi? Tarvitaanko kylällämme sivistys/opetustoimintaa?
”Olen kulttuuri-ihminen. Erityisesti kulttuuri esittävän taiteen alalta on sydäntäni lähellä. Kyllä kylällä tarvitaan kulttuuritapahtumia. Ne ovat arjen piristyksiä ja tuovat ihmisiä yhteen. Esim. Putkilahti Jazz on aivan huikea juttu!! Toivottavasti se saa jatkoa. En näe, että perinteistä opetustoimintaa tarvittaisi kylällä. Tutut koulut palvelevat erinomaisesti ja lähialueiden lapset tutustuvat niissä toisiinsa. Jos ihmiset haluavat itseänsä sivistää jollain alalla, niin olisihan se mukava juttu, jos se voisi tapahtua omalla kylällä. Onhan se niin, että itsensä sivistäminen on elinikäinen asia ja pitää virkeänä.”

Minkälainen on sinun unelmiesi Putkilahti?
”Unelmieni Putkilahti on aikalailla tässä ja nyt. Jos saisin toivoa, niin tänne saisi muuttaa lisää lapsiperheitä. Lapset ovat niitä tulevaisuuden tekijöitä ja heille varsinkin Putkilahti on ihanteellinen paikka kasvaa ja kehittyä. Elämää ja luontoa opitaan täällä maalla arvostamaan aivan eri tavalla kuin kaupungissa. Täällä ovat läsnä joka päivä oma rauha ja kiireettömyys... ja oma koti.”

HAASTATTELU: AUNE TURUNEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke