www.putkilahti.net
Etusivu Perustietoja Palvelut Tapahtumat Kyläseura

Terveisiä leiriltä

Leirikeskus Mutasella pidettiin varhaisnuorten leirejä 21.11.-23.11.2008. Leirien järjestäjänä toimi Korpilahden seurakunta. Leirit haluttiin järjestää, jotta lapsille saataisiin jotain vapaa-ajan toimintaa ja jotta lapset saisivat tutustua muihin lapsiin ja viettää sitä kautta hauskoja hetkiä muiden kanssa. Tarkoituksena oli myös saada lapset hiljentymään ja kuuntelemaan hartauksien avulla.

Varhaisnuorten leirejä järjestetään kolme kertaa vuodessa, keväällä, kesällä ja syksyllä.

Perjantaina leiri alkoi klo 18.00 ja tälle leirille olivat tulossa 10-14-vuotiaat lapset. Leirillä yövyttiin yksi yö ja kotiin päästiin lauantaina klo 14.00. Tällä leirillä oli 26 osallistujaa ja osallistujiin kuuluivat niin tytöt kuin pojatkin.

Lauantaina klo 16.00 saapuivat jo seuraavat leiriläiset. Heitä tuli paikalle 17 ja heidän ikähaarukkansa oli 7-9 vuotta. Heidän leirinsä päättyi sunnuntaina klo 13.00.

Leirit sisälsivät paljon toimintaa. Sisältöön kuului muun muassa askartelua, hartauksia, ulkoleikkejä sekä tottakai herkkujen napostelua ja vapaa-aikaa.

Molemmat leirit aloitettiin majoittumalla huoneisiin. Tämän jälkeen lapset saivat tehdä huoneidensa oviin nimilaput. Aikamoisia nimiä sieltä sitten löytyikin! Esimerkkeinä voi mainita Karkki-imurit ja Apulanta -huoneen.

Vapaa-aikanaan lapset tykkäsivät syödä omissa huoneissaan jotain herkkuja ja jutella, pelata tai taiteilla sirkusvälineillä. Sirkusvälineet saivat loppuvaiheessa leireillä suuren suosion, sillä innostus tarttui vähän jokaiseen. Sirkusvälineinä toimivat diabolo ja pyöritettävät lautaset.

Myös pihalla haluttiin leikkiä. Ulkoilua varten oli keksitty uusia ulkoleikkejä, jotka kyllä tuntuivat saavan aikaan hauskoja hetkiä. Leikkiessä näkyi kyllä iloisia nauravia suita ja kyllä tämä nauru kuuluikin.

Lautasen pyöritys onnistuu Hiski Toikkaselta

Leikit eivät kuitenkaan jääneet pelkästään ulos. Sisälläkin leikittiin sinne soveltuvia leikkejä laulujen ohessa. Sisällä leikityt leikit olivat lähinnä sellaisia, joita leiriläiset itse halusivat toteuttaa. Sisällä ei tosin ollut niin toiminnallisia leikkejä kuin ulkona, sillä tilaa ei siihen ollut, mutta olipahan jokin syy ottaa vähän rauhallisemmin leikeissä.

Ikonin koristelu sujuu vaivatta Joonas Ikoselta

Sisällä toimintaan kuului myös askartelu. Askartelussa koristeltiin ikoneja, joihin laitettiin iltarukous. Jokainen sai valita iltarukouksen mielensä mukaan ja koristelustakin tuli juuri sen näköinen kuin itse haluttiin.

Lapsille oli tarjolla leirin aikana myös syötävää joihin kuului lämmin ateria, ilta- ja aamupala sekä välipala. Lapset siis saivat kyllä syödä mahansa pullolleen! Ruoan voi päätellä olleen hyvää siitä, että jatkuva kysymys oli ”milloin syödään?”.

TYÖHARJOITTELIJA SARA LAPPALAINEN,
KUVAT: MARI PUTKONEN

[Julkaistu Putkilahden kylälehdessä 1/tammikuu 2009]

Nuorisoseura
 
Urheiluseura
 
Koulupuistohanke